<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
kockolit
|
Předmět: Jak odeznívá kočičí říje? Rázem nebo postupně? Přitlapkováno: 9. 2. 2009 14:20:27 |
|
|
Dobrý den. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s vašimi kočkami s ohledem na odeznívání kočičí říje? Stává se to rázem nebo postupně. Díky
Naposledy upravil kockolit dne 9. 2. 2009 15:25:02, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Jak odeznívá kočičí ruje? Rázem nebo postupně? Přitlapkováno: 9. 2. 2009 14:29:14 |
|
|
kockolit napsal: | Dobrý den. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s vašimi kočkami s ohledem na odeznívání ruje? Stává se to rázem nebo postupně. Díky |
co máte na mysli,pod pojmem kočičí ruje?Kocouří řiji,nebo kočičí mrouskání?
Bětka,Barunka,Maruschka a Matěj |
|
|
Odpovědět
|
|
kockolit
|
Předmět: Re: Jak odeznívá kočičí ruje? Rázem nebo postupně? Přitlapkováno: 9. 2. 2009 15:21:05 |
|
|
beta.1 napsal: | kockolit napsal: | Dobrý den. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s vašimi kočkami s ohledem na odeznívání ruje? Stává se to rázem nebo postupně. Díky |
Jasně, že kočičí říji - mrouskání... |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Jak odeznívá kočičí ruje? Rázem nebo postupně? Přitlapkováno: 9. 2. 2009 16:12:38 |
|
|
kockolit napsal: | beta.1 napsal: | kockolit napsal: | Dobrý den. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s vašimi kočkami s ohledem na odeznívání ruje? Stává se to rázem nebo postupně. Díky |
Jasně, že kočičí říji - mrouskání... |
mohu říct jenom mojí zkušenost,kocour může kočky nakrývat stále,kocour se nemrouská,má řiji
u kočiček je to trochu jiné,kočička se mrouská,její mrouskání odeznívá postupně |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 2. 2009 18:44:03 |
|
|
No u nás to bylo trochu jinak, naše Olivka začala Klaudíka zajímat cca měsíc před tím, než se začala mrouskat naplno, kdy mu byla ochotná podržet, to trvalo ale jen krátce, cca 3-4 dny a najednou utrum, a už ho nezajímá, ani ostatní pubertální kocourky. Ale to bylo u ní poprvé, takže nemohu zodpovědně říct, že je to její běžné mrouskací chování. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
kockolit
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 2. 2009 20:30:22 |
|
|
Nerozumíme si. Já neříkám, že kocouři se mrouskají. Mrouskání je pouze lidový název pro kočičí říji a je jenom projevem říje u koček. Kocouři nemají říji, ale také mohou projevovat zvýšený neklid v čase kočičí říje, když cítí kočíčí feromony a tak. Více páchnou, značkují, snaží se nakrýt kočku, a to vše může být doprovázeno se zvukovým projevem. Ale o to nejde. Mě by spíš zajímalo jak odeznívá říje u vašich koček (samic). Jestli je to naráz nebo postupně. Taky s naší číčou prožíváme první říji již ve čtyřech měsících a už to trvá téměř dva týdny, posledních nekolik dnů je to velmi intenzivní... |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 2. 2009 21:01:42 |
|
|
Říje - mrouskání koček - je fyziologický proces , takže vzhledem k hormonálním změnám v těle kočky logicky začíná, graduje i odeznívá v určitém časovém úseku.
Těžko specifikovat modelový průběh mrouskání, u každé kočky probíhá jinak, i kočky jsou individuality.
Samozřejmě má kočka v mrouskání období, kdy jsou projevy intenzivní, volá kocoura, zvedá zadeček, válí se, mazlí, je neklidná. Po několika dnech projevy slábnou, postupně se kočka zklidní....až do dalšího mrouskání. _________________ Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici... Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci. |
|
|
Odpovědět
|
|
|