<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Sisinka
|
Předmět: Ceny u veterinářů??? Přitlapkováno: 27. 2. 2009 9:52:03 |
|
|
Ahoj tak jsem tady pročítala různý rady a diskuse a zijštuji že mám asi nejdražšího veterináře v celé republice!! Za úplně první návštěvu založení karty a prohlídku jsme platili 500,- Dál protože náš kocourek je nalezenec měl ušní svrab za jednu ampulku!! 480,- za injekci kvůli alergické reakci po očkování 600,-(byli jsme tam v 8 večer už to bylo bráno jako pohotovost) ale i tak..a za kastraci včera 1000,- není to moc?? Jaký ceny mají vaši veterináři a kam chodíte jsem z Brna- židenic. |
|
|
Odpovědět
|
|
chichotalka
|
Předmět: Re: Ceny u veterinářů??? Přitlapkováno: 27. 2. 2009 13:23:02 |
|
|
Sisinka napsal: | Ahoj tak jsem tady pročítala různý rady a diskuse a zijštuji že mám asi nejdražšího veterináře v celé republice!! Za úplně první návštěvu založení karty a prohlídku jsme platili 500,- Dál protože náš kocourek je nalezenec měl ušní svrab za jednu ampulku!! 480,- za injekci kvůli alergické reakci po očkování 600,-(byli jsme tam v 8 večer už to bylo bráno jako pohotovost) ale i tak..a za kastraci včera 1000,- není to moc?? Jaký ceny mají vaši veterináři a kam chodíte jsem z Brna- židenic. |
Mám zkušenosti s vetenináři v Praze, v Brně se neorientuji, ale můžu za sebe říct, že např. stronhold, co vy uvádíte, jako ampulku na odčervení (proti svrabu)-může to být i něco jiného-1ks stojí cca 400, takže to není zase tak přehnané a kastrace za 1000-to je v praze-nemyslím přilehlé okolí. kde je to levnější-bežná cena-já platila za 1 kocoura 1050. a pokud jste platila za jednu injekci 600 kvůli reakci na okčování a měla to s pohotovostním příplatek, tak je nutné rozlišit, za kolik byla injekce a za kolik příplatek za pohotovost. takže tuto věc opravdu neposoudím. ale jinak bych řekla, že všechno je tak nějak v normálu. ne nejlevnější, ale taky ne nejdražší. |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 2. 2009 14:55:32 |
|
|
Zdravím,
my jsme z Prahy a za první prohlídku a založení karty jsme neplatili nic, ale bylo to v rámci očkování. Stronghold pro kočky stál kolem 300. Volala jsem tam a ptala se na kastraci kocouře a prý stojí kolem 900(ta kočičáka čeká za pár měsíců). |
|
|
Odpovědět
|
|
J.
|
Předmět: Re: Ceny u veterinářů??? Přitlapkováno: 27. 2. 2009 15:58:17 |
|
|
Sisinka napsal: | Ahoj tak jsem tady pročítala různý rady a diskuse a zijštuji že mám asi nejdražšího veterináře v celé republice!! ... a za kastraci včera 1000,- není to moc?? Jaký ceny mají vaši veterináři a kam chodíte jsem z Brna- židenic. |
... no, my máme vetku pár metrů od domu, takže dochází, když je potřeba (a když jede z práce) k nám. Takže to je výhoda ... no a za kastraci kocouřů si vždycky účtovala 500,- Kč, u čičin-holek 700,- Kč. Přece ale není v Židenicích jene ten jeden veterinář, ne ? Chce to prohledat seznam anebo se poptat známých, koho by doporučili. _________________ J. a její společenstvo ...
mňau! |
|
|
Odpovědět
|
|
JanČe
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 2. 2009 17:49:34 |
|
|
Dobrý večer, v Brně je prý vzhlášená klinika doktora Hoška, která se teď přestěhovala do Jundrova. Konkrétně na kočky se tam specializuje MVDr. Mahelková, která tam je každou tuším středu.
Co se týče cen, mám zkušenost, že dražší bývají kliniky, ale asi je to dost individuální. Právě jsem nechávala dělat testy nalezenému kocourkovi, na klinice /v Liberci mi nabídli celkové testy-balíček testů za 3900Kč, u paní veterinářky Krobotové jsem za FIV,FeLV, stěr plísní, celkové vyšetření a lék zaplatila 1300Kč, což je uznejte rozdíl velký. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Ceny u veterinářů??? Přitlapkováno: 27. 2. 2009 20:02:46 |
|
|
Sisinka napsal: | Jaký ceny mají vaši veterináři a kam chodíte jsem z Brna- židenic. |
Chodím v Komíně k MVDr.Benešovi. Za kastraci kocoura s šetrnou narkózou a injekcí antibiotik jsem platila 560 Kč a ještě udělal jen tak mimochodem ultrazvuk srdce, protože jsme se o tom před kastrací bavili. Další injekce antibiotik pak byla za 135.
Založení karty bylo zdarma v rámci toho příchodu na kastraci. |
|
|
Odpovědět
|
|
Sisinka
|
Předmět: Ceny u veterinářů??? Přitlapkováno: 28. 2. 2009 9:55:11 |
|
|
Chodím právě na veterinu k panu Hoškovi slyšela jsem na ně samou chválu tak jsem to zkusila. Sice to máme trošku dál ale jezdím tam autem a kočičákovy to vůbec nevadí rád chodí na procházky Jinak ale paní dr. Mahelková na mě nepůsobí moc sympaticky chodíme přímo k ní a přijde mi taková roztěkaná pořád spěchá pořádně mi nic nevysvětlí, slečna na pohotovosti(asi nějaká brigádnice)byla o hodně vstřícnější a milá. Zdálo se mi že i kocourkovi píchla injekci líp..no nevím. Je možný že číča nemá po kastraci žádnou jizvičku??Pořád se dívám a kontroluju aby byl v pořádku a vypadá skoro jako kdyby nikde nebyl.. |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: Re: Ceny u veterinářů??? Přitlapkováno: 28. 2. 2009 11:34:04 |
|
|
Chodím právě na veterinu k panu Hoškovi slyšela jsem na ně samou chválu tak jsem to zkusila.
Ano, MVDr. Hošek je kvalitní a levný veterinář.
Jinak ale paní dr. Mahelková na mě nepůsobí moc sympaticky chodíme přímo k ní a přijde mi taková roztěkaná pořád spěchá pořádně mi nic nevysvětlí.
Dr. Mahelková má spoustu jiných aktivit, proto ordinuje jen jeden den v týdnu a působí na Vás "roztěkaně".
Já osobně můžu doporučit Dr. Chybu (Kr.Pole), nevím co do levnosti,ale rozhodně je to obětavý, sympatický a zodpovědný vet. Má zájem o zvíře a vše vysvětlí. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Ceny u veterinářů??? Přitlapkováno: 28. 2. 2009 11:42:20 |
|
|
Sisinka napsal: | Je možný že číča nemá po kastraci žádnou jizvičku??Pořád se dívám a kontroluju aby byl v pořádku a vypadá skoro jako kdyby nikde nebyl.. |
Číča číčák nemá nic viditelného Někteří vetové prý to ani nešijí, jak je to malá ranka. Náš vet to šil a říkal, že je to rozhodně lepší vzhledem k blízkosti konečníku, aby se to neznečistilo. Můj hloupý kočičák si to usilovně olizoval, takže když po týdnu ty stehy vypadly, trošku si to oživil a měla jsem celou postel počárkovanou krvavými skvrnkami, jak mu to ještě asi týden trošku mokvalo, ale už je dobře, i chloupky dorůstají. Kromě toho, že teď je ten šourek menší, není nic poznat. Akorát že je to rázem klidný a spokojený kocour. |
|
|
Odpovědět
|
|
Sisinka
|
Předmět: Ceny u veterinářů??? Přitlapkováno: 28. 2. 2009 13:51:02 |
|
|
Aha tak proto asi nic nevidím, čekala jsem že to bude nějaká velká jizvička nebo něco.. A jak to váš kocourek snášel?? Naše miminko jsme si dovezli ve čtvrtek večer to byl úplně mimo ještě celou noc sem ho musela hlídat chtěl pořád někam lozit a padal a hóódně zvracel... a včera už pěkně papal a chtěl si hrát, akorát mi přijde takovej smutnej a vůbec se nechce mazlit akorát v noci doleze.Asi se na mě zlobí |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Ceny u veterinářů??? Přitlapkováno: 28. 2. 2009 14:16:08 |
|
|
Sisinka napsal: | Aha tak proto asi nic nevidím, čekala jsem že to bude nějaká velká jizvička nebo něco.. A jak to váš kocourek snášel?? Naše miminko jsme si dovezli ve čtvrtek večer to byl úplně mimo ještě celou noc sem ho musela hlídat chtěl pořád někam lozit a padal a hóódně zvracel... a včera už pěkně papal a chtěl si hrát, akorát mi přijde takovej smutnej a vůbec se nechce mazlit akorát v noci doleze.Asi se na mě zlobí |
Kocour byl na kastraci v deseti měsících.
Ono je důležité, nedat jim 24 hodin předem už nic jíst a 12 hodin ani pít, potom nehrozí, že by zvraceli. Kočičák měl lehčí šetrnější narkózu, to nevím, jak moc velký to mělo vliv na následný stav. Přebírala jsem ho večer cca 2 hodiny po kastraci už probuzeného, ale jen lezl po zemi a do všeho narážel. Tak jsem ho vzala do postele a dvě hodiny jsme spali a pak už byl lepší, vrávoravě chodil (a padal). Napil se a šel zase spat. Ráno sice měl ještě trochu slabé nožky, ale už to bylo dobré a pomalu začal žrát.
Kočičák je mazlivý odmalička, pořád ho mám na klíně, a na tom se naštěstí nic nezměnilo. Je daleko klidnější a evidentně spokojený. Před kastrací pořád chodila vyvolával kočky, vždycky šel do místnosti, kde nebylo rozsvíceno, a tam řval Teď jsem tři dny nemocná a je se mnou pořád v posteli |
|
|
Odpovědět
|
|
Sisinka
|
Předmět: Ceny u veterinářů??? Přitlapkováno: 28. 2. 2009 18:38:11 |
|
|
No tak tohle jsem třeba vůbec nevěděla mě paní doktorka řekla že stačí tak 16 hodin před aby nic nejedl a o vodě neřikala vůbec nic. Škoda že jsem to nevěděla dřív On ten náš je taky mazlivej a moc pořád se chce chovat a kňourá a povídá nám akorát teď trošku míň ale myslím že to zas přejde. No a do postele mi leze pořád nejradši uprostřed noci mi lehne k hlavě nebo rovnou na ni a vrní a vrní...pouštíte kocourka ven?? Já bydlím přímo v Brně máme přízemní byt s terasou okolo jsou nějaký zahrádky ale za nima taky hned třeba 2 proudový silnice tak pořád váhám.. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Ceny u veterinářů??? Přitlapkováno: 28. 2. 2009 19:06:20 |
|
|
Sisinka napsal: | No tak tohle jsem třeba vůbec nevěděla mě paní doktorka řekla že stačí tak 16 hodin před aby nic nejedl a o vodě neřikala vůbec nic. Škoda že jsem to nevěděla dřív On ten náš je taky mazlivej a moc pořád se chce chovat a kňourá a povídá nám akorát teď trošku míň ale myslím že to zas přejde. No a do postele mi leze pořád nejradši uprostřed noci mi lehne k hlavě nebo rovnou na ni a vrní a vrní...pouštíte kocourka ven?? Já bydlím přímo v Brně máme přízemní byt s terasou okolo jsou nějaký zahrádky ale za nima taky hned třeba 2 proudový silnice tak pořád váhám.. |
Ne, nepouštím, je to briťák a ani jsem to neplánovala, i když jezdíme na chalupu. Mám všechno zasíťované, jsou tam venkovní dědinské kočky, nechci, aby s nimi jakkoliv přišel do styku. Ale to už jsme od cen u veterinářů trochu odbočily |
|
|
Odpovědět
|
|
vetka.M
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 2. 2009 19:24:32 |
|
|
12 hodin bez vody je moc....my dáváme kočkám hladovku 12 hodin (mají rychlou pasáž zažívacím traktem, po 12 hodinách už není v žaludku nic), bez vody jen 2 hodiny před zákrokem...ona se v žaludku déle nezdrží a pacient není aspoň dehydratovaný |
|
|
Odpovědět
|
|
Sisinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 2. 2009 19:27:43 |
|
|
No jo trošičku když já bych potřebovala poradit snad ve všem! Tak já ho asi teda taky pouštět nebudu to bych strachy nepřežila kdyby se ztratil. |
|
|
Odpovědět
|
|
Sisinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 2. 2009 19:29:43 |
|
|
vetka.M napsal: | 12 hodin bez vody je moc....my dáváme kočkám hladovku 12 hodin (mají rychlou pasáž zažívacím traktem, po 12 hodinách už není v žaludku nic), bez vody jen 2 hodiny před zákrokem...ona se v žaludku déle nezdrží a pacient není aspoň dehydratovaný |
No je pravda že po zákroku až mu bylo líp vypil snad 2dcl vody a to je co říct protože moc nepije. |
|
|
Odpovědět
|
|
anetka
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 2. 2009 19:29:44 |
|
|
Přiznám se, že si nepamatuji nic kromě kastrace (ach ta skleroza) takže kastrace u paní Dity Koláčkové kocour- 350kč kočička okolo 400kč takže supr a je to moc dobrá a hodná paní doktorka _________________ Expert na nemoci Čert, Profesionální kaskadér Miky a Profesor přírodních věd Matiáš |
|
|
Odpovědět
|
|
Magytka
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 3. 2009 23:14:31 |
|
|
Ahojte,
já jsem byla s mým kočičákem zatim jen na odčervení a lámu si hlavu, jestli to byl dobrý veťa nebo ne Byl totiž asiže levný,bo nás to stálo jestli si dobře pamatuju 200 Kč i s šamponem
Ale zase jsem nepostřehla, že by si nás nějak zaevidoval a ani nic nepoznačil v kočičákově průkaze. |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 3. 2009 8:35:42 |
|
|
citace: | Ahojte,
já jsem byla s mým kočičákem zatim jen na odčervení a lámu si hlavu, jestli to byl dobrý veťa nebo ne Smile Byl totiž asiže levný,bo nás to stálo jestli si dobře pamatuju 200 Kč i s šamponem Laughing
Ale zase jsem nepostřehla, že by si nás nějak zaevidoval a ani nic nepoznačil v kočičákově průkaze. |
ahoj, odčervení se běžně do očkováku nazapisuje. Že si vás nezapsal do své databáze je trochu zvláštní, ale pokud jste tam jen kupovala odčerv. přípravek a šampon, tak si myslím, že se zas tolik neděje, horší by bylo, kdyby vás nezapsal, pokud byste příšli s nějakým problémem. Jinak je asi nejlepší najít si veta na doporučení. Málokdy se stane, že nejbližší vet je nejlepší. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 3. 2009 10:32:21 |
|
|
Magytka napsal: | Ahojte,
já jsem byla s mým kočičákem zatim jen na odčervení a lámu si hlavu, jestli to byl dobrý veťa nebo ne Byl totiž asiže levný,bo nás to stálo jestli si dobře pamatuju 200 Kč i s šamponem
Já si odčervení zaznamenávám do očkováku sama, abych měla přehled. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: odčervování Přitlapkováno: 2. 3. 2009 11:11:47 |
|
|
Já si odčervení zaznamenávám do očkováku sama, abych měla přehled
Já také a měl by to dělat každý zodpovědný chovatel.
A. |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 3. 2009 11:18:06 |
|
|
Já si veškeré záležitosti ohledně zvířat(kdy sem nasypala novou náplň do wc, odčervení, otevření pytle granulí atd.) zapisuju do diáře barvou, kterou si nepíšu nic jiného, abych to mohla pak zpětně najít. |
|
|
Odpovědět
|
|
lajlii
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 3. 2009 14:52:35 |
|
|
No tak to ja jsem dlouho hledala dobreho veterinare,rozcilovala se nad cenami,neosobním přístupem,vzdaleností apod.Nakonec jsem zvolila přístup - vseho s mírou:-) Snazim se omezit navstevy u veterinare opravdu jen na ty nejnutnejsi, třeba odcervuju sama,Drontal je volne prodejny, a i jine veci jsem se snazila vybirat tak,aby byly volne prodejne a aby samozrejme nasemu milackovi sedely (spray proti svedeni Vetriderm, živočišné uhlí,kapky Beaphar Oftal,Advantage proti blechám apod.).A veškere "svoje veterinarni aktivity" si zapisuju do zvlastniho sesitu,ktery s sebou beru i k veterinari. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ivana J.
|
Předmět: Re: Ceny u veterinářů??? Přitlapkováno: 16. 3. 2009 8:18:13 |
|
|
Sisinka napsal: | Ahoj tak jsem tady pročítala různý rady a diskuse a zijštuji že mám asi nejdražšího veterináře v celé republice!! Za úplně první návštěvu založení karty a prohlídku jsme platili 500,- Dál protože náš kocourek je nalezenec měl ušní svrab za jednu ampulku!! 480,- za injekci kvůli alergické reakci po očkování 600,-(byli jsme tam v 8 večer už to bylo bráno jako pohotovost) ale i tak..a za kastraci včera 1000,- není to moc?? Jaký ceny mají vaši veterináři a kam chodíte jsem z Brna- židenic. |
Abychom se vrátili k cenám veterinářů v Brně. Já mám dobrou zkušenost s klinikou v Bystrci - MVDr. Fialovi, ulice U zoo. Cena byla asi vyšší, než uvádí jiní, ale jsem spokojená. Zatím máme přeočkování trojkombinace - 400,- Kč, kastrace kočky 1200,- Kč, ovšem asi s použitím kvalitního narkotika, protože o nějakém zvracení či problémech nemohla být řeč. Pan doktor je příjemný, všechno ochotně vysvětlí, je vidět, že má zvířata opravdu rád. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Ceny u veterinářů??? Přitlapkováno: 16. 3. 2009 11:47:04 |
|
|
Ivana J. napsal: |
Abychom se vrátili k cenám veterinářů v Brně. Já mám dobrou zkušenost s klinikou v Bystrci - MVDr. Fialovi, ulice U zoo. Cena byla asi vyšší, než uvádí jiní, ale jsem spokojená. |
Mohu potvrdit, že jsem na ně dostala taky dobré reference. Jsou to manželé, dříve pracovali v ZOO, dnes mají svoji kliniku mimo. Slyšela jsem chválu, že jsou dobří, ale taky že jsou dražší než jinde a že se tam často čeká delší dobu, hodně zákazníků. |
|
|
Odpovědět
|
|
Sebasty
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 3. 2009 13:47:19 |
|
|
lajlii napsal: | odcervuju sama,Drontal je volne prodejny |
V lékárnách nebo ve zverimexech?? _________________
|
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 3. 2009 13:49:01 |
|
|
Sebasty napsal: | lajlii napsal: | odcervuju sama,Drontal je volne prodejny |
V lékárnách nebo ve zverimexech?? |
Já to běžně nacházím v e-shopech, a u nás to mají i v lékárně. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Sebasty
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 3. 2009 13:54:13 |
|
|
tatiana napsal: | Sebasty napsal: | lajlii napsal: | odcervuju sama,Drontal je volne prodejny |
Já to běžně nacházím v e-shopech, a u nás to mají i v lékárně. |
A můžu poprosit ve kterém e-shopu (předpokládám se ZOO potřebami) ? V těch "mých", oblíbených není ani ťuk... |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 3. 2009 14:01:50 |
|
|
Sebasty napsal: | tatiana napsal: | Sebasty napsal: | lajlii napsal: | odcervuju sama,Drontal je volne prodejny |
Já to běžně nacházím v e-shopech, a u nás to mají i v lékárně. |
A můžu poprosit ve kterém e-shopu (předpokládám se ZOO potřebami) ? V těch "mých", oblíbených není ani ťuk... |
Tak to neporadím, nevím. Jen jsem to párkrát při svém brouzdání po e-shopech zahlídla. Já to kupuju u svýho veta, tak se o to nezajímám. Zkusila bych to zadat do vyhledávače-to je nejrychlejší postup. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Sebasty
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 3. 2009 14:26:42 |
|
|
tatiana napsal: |
Tak to neporadím, nevím. Jen jsem to párkrát při svém brouzdání po e-shopech zahlídla. Já to kupuju u svýho veta, tak se o to nezajímám. Zkusila bych to zadat do vyhledávače-to je nejrychlejší postup. |
Jasan, já totiž mám pocit, že Drontal apod.jsou léčiva a ty nejde prodávat v běžných obchodech a e-shopech, pouze v lékárnách a u vetů, proto jsem se ptala přímo. |
|
|
Odpovědět
|
|
|