<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
y.marie
|
Předmět: Krvelačná šelma :-( Přitlapkováno: 3. 6. 2009 10:17:12 |
|
|
Dobrý den,moc prosím,nevím si rady s naší kočkou.Vzali jsme si ji před 4 lety z útulku jako úplně malinké koťátko.Dokud jsme bydleli v paneláku tak to byla v pohodě,snad jen trochu divočejší.Před 3 lety jsme se přestěhovali na vesnici a to začal náš problém.Naše kočka uloví vše co jí příjde do cesty -hlodavce všeho druhu,ještěrky a taky ptáky od malinkých až po holuby.Jenže ona když to uloví tak to přinese a sežere!Přitom dostává ráno a večer masovou kapsičku a granule má v misce pořád.Nevím co mám dělat,navíc mám strach aby nepřenesla na našeho syna ( 20 měsíců ) nějakou nemoc,strašně rád se sní mazlí a ona s ním spává. Zkoušeli jsme ji ulovenou kořist vyměnit za pamlsek,ale ona pamlsek snědla a s hlasitým mňoukáním potom hledala svůj úlovek.Jsem z toho zoufalá,nevím co dělat. Yveta |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 6. 2009 10:24:06 |
|
|
Obávám se, že odnaučit kočku lovit nejde. Kočka je šelma a s tím se nedá nic dělat. Ikdyž je kočka dobře krmena, stejně loví, je to takový kočičí sport Asi jediné řešení bude nepouštět kočku ven. Ale po 3 letech si bude chození ven hlasitě dožadovat. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Krvelačná šelma :-( Přitlapkováno: 3. 6. 2009 10:30:48 |
|
|
Holt šelma no, i když ty potfůrky vypadaj jako plyšová roztomiloučká stvoření, stále v nich dříme lovec. Tou kořistí se Vám chce nejspíše pochlubit nebo má pocit, že málo jíte a nosí Vám krmi
Je mi jasné, že nejste nadšená, že kočka lovící a baštící co uloví, se mazlí s Vaším synem, ale tady vlastně buď kočce zakážete přístup ven, nebo přístup k synovi, pokud byste chtěla být extrémní. Nebo zkuste kočku za úlovek hodně, hodně chválit, úlovek uklidit, dát jí pamlsek a vydržet její mňoukání po hledání úlovku. Asi nic jiného stejně dělat nemůžete.
Ale myslím, že je důležité, aby kočka byla odblešená, odklíštěná a především pravidelně odčervovaná (a to jak na škrkavky, tak tasemnice a odčervovadla střídat). Naočkovaná, v případě že chodí ven, i proti vzteklině a plísni. A občas jí důkladně vyčistit srst, ať už okoupáním, nebo čistícími ubrousky.
To je můj názor, co bych asi tak dělala já. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
y.marie
|
Předmět: Re: Krvelačná šelma :-( Přitlapkováno: 3. 6. 2009 11:07:02 |
|
|
Kočičku pravidelně odčervujeme co 3 měsíce,a vždycky když přijde z venku tak ji kontroluji jestli nemá klíště,i když používáme spot-on proti klíštatům a blechám. |
|
|
Odpovědět
|
|
mant
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 6. 2009 14:27:49 |
|
|
Máte hodnou a šikovnou kočku.
Když teď přes zimu nebylo nic k ulovení, naše chlupatiny byly viditelně nervózní. A té radosti, když se na jaře podařilo chytit první myš! Vůbec nejde o hlad - jde o tu skvělou zábavu s kořistí, pocit úspěchu a taky nejspíš o pamlsek - tak čerstvé maso jí nikdy nenabídnete...
Je ostatně lepší kočka-lovec, než myši v baráku a kolem něj. Pravidelně odčervujte a těšte se z toho, že má vaše kočička radost. _________________ ---------------------------------------
Mikin, Tamara, (Tygr), Tulák, Máša a Lucka |
|
|
Odpovědět
|
|
|