<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Značkuje váš nekastrovaný kocour? |
Nemám nekastrovaného kocoura |
|
63% |
[ 12 ] |
Značkuje, ale málo, dá se to vydržet |
|
15% |
[ 3 ] |
Značkuje často a hodně |
|
0% |
[ 0 ] |
Značkování jsme vyřešily |
|
0% |
[ 0 ] |
Náš nekastrovaný kocour nikdy neznačkoval |
|
21% |
[ 4 ] |
|
Celkem hlasů : 19 |
|
Autor |
Zpráva |
tatiana
|
Předmět: Značkující chovný kocour Přitlapkováno: 30. 6. 2009 9:40:36 |
|
|
Chci se zeptat zkušených chovatelů, kteří mají doma vlastního chovného kocoura a ten značkuje-stříkne malou loužičku moči na kde-co, jak to řeší. Kocoura mám v bytě, nepřipadá v úvahu, abych ho někam zavřela a byl tam sám, je to můj miláček. Máte na to někdo nějaký recept, nebo to holt musím vydržet a brát to jako daň za koťátka...
P.S. Do ložnice, kam chodí velmi rád, ho pustím pouze s nasazenými kalhotkami-jinak mám okamžitě očurděnou postel, ale trvale mu je nechávat taky nechci. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Aprilka
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 7. 2009 11:17:55 |
|
|
Náš nekastrovaný kocourek měl tendenci značkovat v období, kdy mu bylo cca 1-1,5 roku, teď mu jsou dva a hodně se zklidnil. Několikrát nám načůral do peřin, dokonce i když jsme tam zrovna leželi! To jsem vyřešila výměnou peří za deku, co se dá prát v pračce. A pak je v oblibě koš s čistým prádlem, se spinavým a skříň, tam se ho snažím nepouštět. _________________ Aprilka, Chiqui a Diego |
|
|
Odpovědět
|
|
Míša*
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 7. 2009 19:22:56 |
|
|
Ahoj Tatiano,
kamarádka má podél zdí umístěné plexisklo uchycené v dřevěném držáku. Není to upevněno ke zdi, tak to může podle potřeby přemisťovat. Vyřešila tak nejčastěji očůrávaná místa a v interiéru to vypadá dobře. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 7. 2009 0:11:59 |
|
|
Míša* napsal: | Ahoj Tatiano,
kamarádka má podél zdí umístěné plexisklo uchycené v dřevěném držáku. Není to upevněno ke zdi, tak to může podle potřeby přemisťovat. Vyřešila tak nejčastěji očůrávaná místa a v interiéru to vypadá dobře. |
Hm, tak to si nějak neumím představit.......... _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Míša*
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 7. 2009 8:49:51 |
|
|
Nemám foto a hned tak by asi nebylo, tak to zkusím lépe popsat.
Byla to tabule plexiskla ve tvaru obdelníku vysoká asi 25-30 cm a dlouhá podle délky zdi (nebo můžeš použít cokoliv, co se dá omývat).
To plexisklo je vsunuté do dřevěných držáků a ten držák je ve tvaru obráceného téčka. _I I_
Vyráběl to myslím její manžel, takže šířka a výška toho téčka spíš podle vlastního uvážení a počet držáku podle délky zdi. Jí stačily dva držáky, na každý konec jeden.
Je to celkem jednoduchá konstrukce, akorát to hrozně složitě popisuji... |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 7. 2009 9:35:17 |
|
|
Díky za radu, akorát můj syčák neočůrává zdi u země, ale třeba zeď u okna z parapetu, vyskočí si na klavír a z něj si cákne, a tak... Takže tohle můj problém neřeší
Ale zase-mohlo by být i hůř, nedělá to denně, jen někdy, a prozatím to je snesitelné. Tak to řešit nebudu. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
amigapower
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 7. 2009 19:34:03 |
|
|
Pokud kocour značí na svoje "oblíbená místa", u mně se ukázalo jako nejlepší řešení vybrat nejméně obtížné místo pro úklid a položit na něj noviny, ostatní místa postříkat citronovou šťávou nebo kyselinou citronovou (kočky nesnáší citrusy). Časem, kdy už si kocour zvykne značit na noviny, to chce podložit noviny tácem a pomalu po pár centimetrech přetahovat misku s novinami k záchůdku až se za pár dní dostaneme až k záchůdku, stačí položit kus těch novin do záchůdku a je po problému. Zabralo to jak na mou kočku domácí která značila, tak na mého devoního kocoura, kočka značit přestala už dávno a kocour značí jen v záchůdku a sem tam, když člověk někde nechá ležet igelitový pytlík, nebo tašku. Musím dodat, že chovné kocoury mám dva a nijak je nesegreguji. Místo citronové šťávy lze samozřejmě použít specializovaný výrobek, nicméně člověk zbytečně platí za stejný efekt. _________________ DEVON REX ZPŮSOBUJE ZÁVISLOST !!! |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 7. 2009 19:44:48 |
|
|
amigapower napsal: | Pokud kocour značí na svoje "oblíbená místa", u mně se ukázalo jako nejlepší řešení vybrat nejméně obtížné místo pro úklid a položit na něj noviny, ostatní místa postříkat citronovou šťávou nebo kyselinou citronovou (kočky nesnáší citrusy). Časem, kdy už si kocour zvykne značit na noviny, to chce podložit noviny tácem a pomalu po pár centimetrech přetahovat misku s novinami k záchůdku až se za pár dní dostaneme až k záchůdku, stačí položit kus těch novin do záchůdku a je po problému. Zabralo to jak na mou kočku domácí která značila, tak na mého devoního kocoura, kočka značit přestala už dávno a kocour značí jen v záchůdku a sem tam, když člověk někde nechá ležet igelitový pytlík, nebo tašku. Musím dodat, že chovné kocoury mám dva a nijak je nesegreguji. Místo citronové šťávy lze samozřejmě použít specializovaný výrobek, nicméně člověk zbytečně platí za stejný efekt. |
S tou citronovou šťávou jsem to nevěděla-já vše omývám neředěným octem. Vyzkouším citrón. Jen oblíbená místa jako taková bohužel nemá, nikdy nevím, kam si cákne ... _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
amigapower
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 7. 2009 21:12:26 |
|
|
...jinak teda, čekal jsem aspoň "díky nechci ho" ať už by to bylo z jakéhokoliv důvodu... _________________ DEVON REX ZPŮSOBUJE ZÁVISLOST !!! |
|
|
Odpovědět
|
|
|