<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
gabby.h
|
Předmět: Chovný kocour Přitlapkováno: 18. 8. 2009 14:10:04 |
|
|
Dobry den,
chtela jsem se zeptat chovatelu a chovatelek, jak chovat chovneho kocourka v dome.
Mame dve kocicky a radi bychom jim poridili kocourka, ktery by je cas od casu i nakryl.
Jake mate zkusenosti se znackovanim kocoura po dome, pripadne s jeho chovanim v dobe kdy kocicka mrouska a on nemuze byt pripusten apod.
Je lepsi chovat nekastrovaneho kocourka s kockama nebo ho mit u znamych, kteří zadnou kocicku nemaji a cas od casu ho nechat pripustit?
Jeste se vratim ke znacovani - cetla jsem, ze nekteri kocouri znackuji porad a vsude, jini pouze obcas a do zachudku.. Lze kocourka naucit znackovat do zachudku nebo nelze?
A posledni otazka - maji tito kocourci tendenci utikat a toulat se, pokud nejsou vykastrovani nebo ne? Nase kocicky ziji pouze v dome, pri hezkem pocasi jsou na zahradce, ale pouze na voditku..
Moc dekuji zkusennejsim za rady a nazory!!!
Gabina |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 8. 2009 19:30:12 |
|
|
Chovný kocour je problém. Značkuje cca 80% kocourů, a NE do zádůdku, ale na všechna možná a často i nemožná místa. Ten můj aspoň malinké cákance, ale znám kocoury, co neznačkují ale přímo ochcávají. Buď kocoura chcete a skousnete to (jako já), nebo ho prostě mít nemůžete. Zapomeňte na to, že by nějaký známý pro vaše krásné oči si nechal od kocoura pročůrávat byt, abyste vy mohla čas od času nakrýt svoji kočku. Tak to prostě je.
Jsou i kocouři, co neznačkují, sama jsem kdysi takového měla, ale je to tak 1-2 z deseti.
Prostě tam, kde je chovný kocour, je to většinou znát.
Ještě k tomu utíkání-bude-li to nekastrovaný kocour s přístupem ven, vemte na to jed, že se bude toulat a krýt každou kočku, která mu podrží a rvát se s každým kocourem, co mu přijde do cesty. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
gabby.h
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 8. 2009 20:09:04 |
|
|
Tatiano, moc dekuji za info, i kdyz toto jsem zrovna slyset nechtela..
Uvidime, jak to nakonec vyresime. Cetla jsem, ze se da naucit chodit znackovat do zachudku,ale asi ne kazdy....
Sousedi sii poridili kocourka, ktereho chteji nechat kastrovat, ale az pote, co zacne znackovat, tak se pujdu podivat, jak to znackovani probiha a jak je "citit" az to zacne delat.. Nemam totiz ani poneti..
Mejte se hezky,Gabina |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 8. 2009 20:22:56 |
|
|
gabby.h napsal: | Tatiano, moc dekuji za info, i kdyz toto jsem zrovna slyset nechtela..
Uvidime, jak to nakonec vyresime. Cetla jsem, ze se da naucit chodit znackovat do zachudku,ale asi ne kazdy....
Sousedi sii poridili kocourka, ktereho chteji nechat kastrovat, ale az pote, co zacne znackovat, tak se pujdu podivat, jak to znackovani probiha a jak je "citit" az to zacne delat.. Nemam totiz ani poneti..
Mejte se hezky,Gabina |
Hahaha, tak TO se nerozeznat doopravdy nedá! Najednou ucítíte doma pěkný smrádek, a těžko budete identifikovat inkriminované místo-tedy pokud budete mít ochcávače, tak to i uvidíte, pokud ostřikovače (mám doma), tak to budete "jen" cítit.
Ale třeba budete mít štěstí a narazíte na toho 10ti%ního neznačkujícího kocoura. Slyšela jsem, že pokud značkoval otec, bude i syn, pokud otec neznačkoval, je větší šance (ne jistota), že nebude značkovat ani jeho syn. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana Babická
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 8. 2009 16:00:30 |
|
|
gabby.h napsal: | Tatiano, moc dekuji za info, i kdyz toto jsem zrovna slyset nechtela..
Mejte se hezky,Gabina |
Až budete mít ten recept, jak naučit plodného kocoura značkovat na ta "správná " místa, zveřejněte ten recept prosím Mám kocourů několik a značkují různě / četnost a mohutnost / smrdí různě intenzivně. Řeším spíš následky / od dob kdy jsem měla jednoho - výměna nábytku - vyházení koberců, podlahových lišt, monitoru monentálně, televizí, foťáků a jiné techniky a pod / a vlastně nic jiného, než úklid neřeším To je řehole majitelů kocourů. Když náhodou značkovat nebude, tak si můžete blahopřát - ale počítejte spíš s tím, že bude a bude hodně. Mě vždycky rozesměje, když si někde přečtu, co ten majitel kocoura - vydřiduch - požaduje ta to, že si jeho kocour užil. Co musí překousnout a zaplatit za čistící prostředky a nové vybavení bytu majitel kocoura už nikdo, kdo ho nevlastní, nevidí |
|
|
Odpovědět
|
|
figaro
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 8. 2009 7:26:28 |
|
|
Jana Babická napsal: | Mě vždycky rozesměje, když si někde přečtu, co ten majitel kocoura - vydřiduch - požaduje ta to, že si jeho kocour užil. Co musí překousnout a zaplatit za čistící prostředky a nové vybavení bytu majitel kocoura už nikdo, kdo ho nevlastní, nevidí |
Asi je to naozaj tak. Davam Vam za pravdu. |
|
|
Odpovědět
|
|
|