<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
kaja-montana
|
Předmět: zlobivý kocourek Přitlapkováno: 22. 8. 2009 15:58:16 |
|
|
dobrý den
chtěla jsem se zeptat, jak mám trestat svého(zlobivého ) kocourka, když hodně zlobí
předem děkuji za odpověď |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 8. 2009 16:20:37 |
|
|
Co konkrétně myslíte pojmem " hodně zlobí"? _________________ Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici... Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci. |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 8. 2009 16:22:55 |
|
|
Skáče po nábytku? Je divoký? Vše strhává? Nic nenechá na pokoji a co před ním neschováte, to přinejlepším jen nenajdete? Tak to a mnoho dalšího je zcela normální. |
|
|
Odpovědět
|
|
kaja-montana
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 8. 2009 16:32:17 |
|
|
no jo,ale jak ho naučím aby to nedělal? |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 8. 2009 16:38:00 |
|
|
Máte kočku, pro ni je to normální chování
Nemáte ho co odnaučovat. Jestli je to ještě mladý kocourek, tak z toho třeba vyroste, ale pořád je to kočka, šelma. Takže je to prostě přirozené. |
|
|
Odpovědět
|
|
kaja-montana
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 8. 2009 16:40:38 |
|
|
děkuji.Jsem úplný začátečník a ještě si s pár věcma nevím rady
nashle |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 8. 2009 16:42:36 |
|
|
Je to kočka, živý tvor. Prostě se pohybuje. Pro kočku jenormální, že skáče, leze po výškách atd. Pokud vám toto vadí, měla jste si spíš pořídit kočku sádrovou a ne živou. _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: zlobivý kocourek Přitlapkováno: 22. 8. 2009 17:55:13 |
|
|
Jak krapet usměrnit kočku najdete ve správné části s názvem Chování a výchova, kamž jsem Váš příspěvek přesunula.
Jestli můžu doporučit, projděte si nejdřív starší příspěvky, neboť už tu jsou odpovědi na některé Vámi položené dotazy.
April, moderátorka _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
kaja-montana
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 8. 2009 18:21:07 |
|
|
milá Betty.Jsem 12ti letá začátečnice a jen jsem žádala o maličkou radu jak tady za vámi napsáno-jen maličko usměrnit mam rada zviratka a nevim si rady :xtak mi to prosím ještě více neznepříjemňujte |
|
|
Odpovědět
|
|
janča
|
Předmět: kočka není pes Přitlapkováno: 22. 8. 2009 19:46:53 |
|
|
Kočka není pes, takže usměrnit její chování podle našich představ často opravdu nejde. Je potřeba ji spíše tolerovat, nabídnout alternativu ve formě hraček, odstranit nebezpečná místa ( zasíťovat okna a pod.) a obdivovat ji jako osobnost. Kočce je ve výšce dobře, proto ji udělejte nějakou její poličku nebo vhodné škrabadlo s vyhlídkou. Někdy se těžko učí, že by neměla na stůl. Naše britky to pochopily, "obyčejný " kocourek ne a ne to pochopit, tak když obědváme, musí za dveře. Zvlášť kotěcí věk je někdy pro majitele náročnou zkouškou, některé kočky vyrostou a zklidní se, některé jsou hravá koťata pořád. Pak se jí opravdu musíte věnovat, hrát si s ní a unavit ji. A nebo.... pořídit kamaráda a vyblbbnou se spolu. |
|
|
Odpovědět
|
|
kaja-montana
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 8. 2009 21:14:51 |
|
|
Děkuji Vám.Maminka někdy říká ať jdu s ním ven aby se unavil.Ale mě spíše připadá že je potom ještě více rozdováděný .Skusím ho tedy unavit hračkami.Ještě jednou děkuji i za pochopení pro začátečníka
nashle |
|
|
Odpovědět
|
|
janča
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 8. 2009 17:09:08 |
|
|
kaja-montana napsal: | Děkuji Vám.Maminka někdy říká ať jdu s ním ven aby se unavil.Ale mě spíše připadá že je potom ještě více rozdováděný .Skusím ho tedy unavit hračkami.Ještě jednou děkuji i za pochopení pro začátečníka
nashle |
kupte mávátko s peříčkama, myšky, balonky, někde stačí víčka z PET láhve, kulička z alobalu nebo kousek papírku na šňůrce a běhat kolem stolu )) J. |
|
|
Odpovědět
|
|
kaja-montana
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 8. 2009 17:55:50 |
|
|
haha děkuji za radu.Tyčku s peříčky jsme měly, ale náš aktivní kocourek ji zlomil |
|
|
Odpovědět
|
|
Míša*
|
Předmět: hračky Přitlapkováno: 24. 8. 2009 9:21:49 |
|
|
Kajo-montano,
naše číča taky jako malá řádila, teď už je klidnější, ale pořád si ráda hraje. Nejlepší je kocourka zabavit a taky unavit hrou. Jako kotě zbožňovala číhání za rohem a já jsem k tomu říkala baf, číhání na posteli za polštáři, jen očkem koukat kde je a nechat se ulovit a naopak občas ulovit kočičku. Fajn je vyšší šplhadlo/škrabadlo, tam se občas předvádí, co umí a na tom škrabadle číhat pírky... a taky se stále osvědčuje tunel pro kočky z Ikei. Časem zjistíš, co všechno má rád, projdi diskusi, já jsem tam získala hodně inspirace ke hraní |
|
|
Odpovědět
|
|
mafimafi
|
Předmět: zlobivý kocourek Přitlapkováno: 3. 8. 2010 16:12:28 |
|
|
ani nevíte jak tomiu všemu rozumím máme to doma, malého teroristu v růžovém zbarvení .
Potřebovala bych poradit co dělat, když mi ten darebák chodí kadit na jedno místo ( na světlý koberec ). Přijde mi jako kdyby to dělal natruc, protože ho nechci pouštět na zahradu, jelikož z ní utíká a poněvadž bydlíme v Praze, nemyslím si, že by jeho špacírování bylo bezpečné. Nemá strach z aut ani ze psů, prostě z nikoho. Takže jsem zlá panička, která ho vypustí vždy jen na chvíli a pak rachle domů k ostatním kočičákům. No a tak to malý terorista začal řešit po svém a vždy když přijdeme s přítelem domů, máme tam na koberci dvě nadílky ....Co s tím? _________________ Martina, Nick, Skipy, Arkas a Buci |
|
|
Odpovědět
|
|
LINCI
|
Předmět: Re: zlobivý kocourek Přitlapkováno: 3. 8. 2010 16:24:08 |
|
|
jak už bylo řečeno v jiných příspěvcích ono místo vyčictit a potřít štávou s citrusu samozřejmě štávu naředit aby se na koberci neudělali fleky ale jestli to dělá kočičák na truc tak si najde asi jiný místo |
|
|
Odpovědět
|
|
mafimafi
|
Předmět: zlobivý kocourek Přitlapkováno: 3. 8. 2010 16:39:51 |
|
|
JJ, toho se právě obávám , ale co? Budeme se s tím muset nějak poprat...díky za radu _________________ Martina, Nick, Skipy, Arkas a Buci |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: zlobivý kocourek Přitlapkováno: 4. 8. 2010 6:44:31 |
|
|
mafimafi napsal: | Takže jsem zlá panička, která ho vypustí vždy jen na chvíli a pak rachle domů k ostatním kočičákům. No a tak to malý terorista začal řešit po svém a vždy když přijdeme s přítelem domů, máme tam na koberci dvě nadílky ....Co s tím? |
Nevypouštět ven. Je možné, že "ví", že nečistotností Vás donutí ty dveře otevřít. Pokud nemůže být venku dlouhodobě, což je dle popisu nemožné kvůli jeho bezpečí, nesmíte mu umožnit, aby si vypuštění jakkoliv vynucoval.
Na místo, kam Vám dává nadílku, umístěte misku s granulemi, nebo na čas kočičí záchůdek (byť to může být krapet nepohodlné).
Spíš než citrusovou šťávu bych doporučila výrobky firmy ALP Ecology, ty pachy pohlcují a nepřekrývají a při troše štěstí kocourek pak "sebe" z koberce neucítí a nebude mít potřebu obnovovat exkrementovou značku. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
|