<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Neonka
|
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 9. 2009 12:15:17 |
|
|
Oba odkazy jsou stejné. |
|
|
Odpovědět
|
|
Neonka
|
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 9. 2009 15:18:58 |
|
|
To by vám měl říct veterinář. Také je na to Trovet ASD-tedy bavíme-li se o struvitech, předpokládám, že ano, protože ty vaše odkazy jsou také na struvity. Ten Trovet kočkám chutná, dnes jsem to dala poprvé a můj kocour se tak přežral, že blil
http://www.veterinarnipece.cz/trovet-kocka-asd-2168.html _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
tif
Založen: 15.02.2007 Příspěvky: 145 Bydliště: okres Nový Jičín
|
Předmět: re Přitlapkováno: 7. 9. 2009 19:05:51 |
|
|
Podle popisu v odkazech bych řekla, že se jedná o stejné granule, jen v jiném obalu. _________________ tif, Barča, Šebí a Mikča |
|
|
Odpovědět
|
|
Neonka
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 9. 2009 8:28:37 |
|
|
Ahoj vespolek,
tak hlásím že jsme zdárně přešli na grnulky RC urinary s/o a moc chutnají.
Akorát se mi zdá že od té doby co jíme ty royal canin tak kocourek chodí více na malou. Místo dvakrát za den jako chodil dříve chodí třeba 4x. U granulí na e-shopu s veterinárními dietami píšou že mají vyšší obsah sodíku a tak produkují větší množství moči.
Myslíte že to může být tím. Že kvůli tomu chodí kocourek více močit. Asi před měsícem jsme byli u veta kvůli průjmu a ten mu děla krevní testy a říkal že ledviny a ostatní orgány jsou ok, tak předpokládám že potíže s ledvinami to snad nejsou.
Díky za vaše reakce. K. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 9. 2009 9:08:46 |
|
|
Čůrání 4x za den není doopravdy nic patologického, nemusíte mít obavy.
Nadměrné močení je, když kočka močí víc jak 40ml na kilo váhy a den. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Neonka
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 9. 2009 18:53:19 |
|
|
Děkuju Tatiano za odpověď. Trošku jste mě uklidnila.
Akorát co ho teď tak trochu více pozoruju tak začal zároveň i více pít. Před chvilkou třeba šel pít třikrát za sebou. To dříve neudělal. Může to být těmi granulkami Royal canin? Píší tam že tyto granule pomáhají produkovat více moči, je možné že kvůli tomu může i více pít.
Pořád mám trochu strach s onemocnění ledvin, přece jen je to peršánek, ale zase si říkám že nám dělali před měsícem vyšetření krve a hodnoty měl o.k. A před nějakou dobou kvůli zvracení i rentgen a sono a ledviny měl normální. Tak nevím. Jsem z toho trošku nesvá.
Ale čůrat chodí max. čtyřikrát za den normální dávku. Tak nevím. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 9. 2009 21:06:16 |
|
|
Neonka napsal: | Děkuju Tatiano za odpověď. Trošku jste mě uklidnila.
Akorát co ho teď tak trochu více pozoruju tak začal zároveň i více pít. Před chvilkou třeba šel pít třikrát za sebou. To dříve neudělal. Může to být těmi granulkami Royal canin? Píší tam že tyto granule pomáhají produkovat více moči, je možné že kvůli tomu může i více pít.
Pořád mám trochu strach s onemocnění ledvin, přece jen je to peršánek, ale zase si říkám že nám dělali před měsícem vyšetření krve a hodnoty měl o.k. A před nějakou dobou kvůli zvracení i rentgen a sono a ledviny měl normální. Tak nevím. Jsem z toho trošku nesvá.
Ale čůrat chodí max. čtyřikrát za den normální dávku. Tak nevím. |
Jestli chcete mít klid, odeberte mu při čůrání moč-jestli si nechá pod sebe strčit třeba velkou lžíci-tak to dělám já-a vemte to k vetovi na rychlý rozbor-pokud budou hodnoty normální, je vše O.K., pokud ne, domluvíte se, co dál.
A co je to, že víc pije? Na granule je dobře, že kočka víc pije. Za nadměrné pití lze považovat, pokud kočka vypije víc než 45ml na kg a den. Nadměrné pití může být způsobeno krmením převážně granulemi nebo jen granulemi, příliš suchým vzduchem nebo teplem v místnosti, v létě vedry.
Pokud nejsou takovéto banální příčiny nadměrného pití a přitom kočka i nadměrně močí (více než 40ml na kg a den), je třeba zajít s močí k vetovi, i když se kočka zdá jinak zdravá. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
terez4
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 10. 2009 17:29:40 |
|
|
My máme také RC URinary (tu silnější variantu, tj. High Dilution), a veterinář nás informoval, že kocourek bude více pít (a je to skutečně tak). Je to složením těch granulí- obsahují více sodíku a jsou tím pádem slanější. Nevím, do jaké míry je vhodné dávat kočce více soli, každopádně při kamenech je asi důležitější, že hodně pije. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 10. 2009 15:21:59 |
|
|
Neonka napsal: |
Akorát se mi zdá že od té doby co jíme ty royal canin tak kocourek chodí více na malou. Místo dvakrát za den jako chodil dříve chodí třeba 4x. |
Ledviny se mají proplachovat, aby moč nebyla moc hustá a netvořil se písek nebo dokonce šutry. To platí stejně tak u člověka jako u koček. Mně napak připadá chození 2x denně málo. Mám briťáka rok a půl/5,5 kg, chodí cca 4-5x denně a jsem tomu ráda. Naopak bych si dělala obavy, kdyby čurdil málo |
|
|
Odpovědět
|
|
|