Krmení koťete - přechod na granulky
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Michma
|
Předmět: Krmení koťete - přechod na granulky Přitlapkováno: 25. 9. 2009 11:24:05 |
|
|
Zdravím všechny,
v brzké době se chystám na pořízení (fuj, to zní ošklivě ) svého prvního koťátka. Zajímalo by mě, jak mám postupovat se stravou. Kotě je totiž vesnické, krmené masem a "co zbyde" (což se mi moc nelíbí..) a taky dostává mlíčko. Chtěla bych ji ale naučit na granulky a masový taštičky. Mám strach, že až si ji přivezu domů a dám jí rovnou tohle jídlo, aby jí to něco neudělalo se zažíváním. Četla jsem totiž, že jsou kočky na změnu stravy dost haklivý, ale nevím jak moc...
Poradíte mi prosím? |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 9. 2009 12:54:23 |
|
|
Takže ze všeho nejdřív vyloučíte mléko a to "co zbyde". Když vyloučíte tohle, to mu určitě zažívání nerozhodí. Místo mléka můžete kotěti dávat neslazenou tatru nebo smetanu do kafe ředěnou 1:1 vodou. Maso může zůstat-jen ho vařte. V nesolené vodě. Můžete přidat pár koleček mrkve, brokolice, rýži. Posléze do vývaru zkuste namočit kotěcí granule a nabídnout je třeba i ve směsi s masem. No a pokud začne baštit granule namočené spolu s masem, za nějaký čas zkuste nabídnout suché bez masa. Maso je pro kočku dobré, tak ho dávejte dál, i když budu baštit už granule.
Takhle to zkuste pozvolna a uvidíte. Sledujte kadibudku, jak kaká. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
J.P.
|
Předmět: Granule pro kotě Přitlapkováno: 25. 9. 2009 13:00:32 |
|
|
Záleží na tom, zda chcete kupovat superprémiové granule, či běžné s supermarketu. V prvním případě bych doporučil do 3-4 měsíců věku Royal Canin Babycat, poté Royal Canin Kitten. V druhém případě jsou asi nejlepší volbou Perfect Fit Junior. Mléko okamžitě zrušit, případně alespoň nahradit speciálním mlékem pro kočky (po běžném mléku bude trpět průjmy). |
|
|
Odpovědět
|
|
mant
|
Předmět: Re: Granule pro kotě Přitlapkováno: 29. 9. 2009 15:38:36 |
|
|
J.P. napsal: | Mléko okamžitě zrušit, případně alespoň nahradit speciálním mlékem pro kočky (po běžném mléku bude trpět průjmy). |
Zdaleka ne každá kočka má po mléku průjem. Doporučuji vyzkoušet a vysadit jen v případě potíží (naše kočky se mlékem cpou všechny aspoň občas, a bez negativních následků). Řešilo se to např. na http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2144 .
Jinak nemějte strach, několikrát jsme řešili podobnou situaci (resp. i s tím, že jsme vůbec nevěděli, co kotě žralo dřív - co naděláte s toulavým kotětem), přechod na kvalitní granule plus mlíko plus konzervy byl zpravidla bez problémů. _________________ ---------------------------------------
Mikin, Tamara, (Tygr), Tulák, Máša a Lucka |
|
|
Odpovědět
|
|
|