<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Mishankaa
|
Předmět: Jak často k vetovi? Přitlapkováno: 30. 10. 2009 10:43:23 |
|
|
Čauky,jak často chodíte k vetovi,když kocourek je zdravý?!Náš vet nás chce vidět každý měsíc, ale krom toho že mu jednou za půl roku dá odčervení,tak malého jenom zkontroluje a učtuje si za to 150KČ.Zdá se mi to zbytečné vyhazování peněz,když ho jenom zkontroluje .. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 10. 2009 10:45:43 |
|
|
Mé kočky jsou zdravé (ťuk! ťuk!) Chodíme na veterinu 1x za rok na očkování. Odčervuji doma sama. Kontrola každý měsíc mi přijde zbytečná. _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
Mishankaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 10. 2009 10:50:43 |
|
|
Betty napsal: | Mé kočky jsou zdravé (ťuk! ťuk!) Chodíme na veterinu 1x za rok na očkování. Odčervuji doma sama. Kontrola každý měsíc mi přijde zbytečná. |
mmm .. už jsem taky uvažovala,že bych odčervovala doma .. jaký přípravek na odčervování používáte a jak často to děláte? |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 10. 2009 11:09:36 |
|
|
citace: | mmm .. už jsem taky uvažovala,že bych odčervovala doma .. jaký přípravek na odčervování používáte a jak často to děláte? |
Přípravky je dobré střídat. Používám pastu Vitaminthe, prášky Drontal a nebo spot on Advocate nebo Stronghold. A četnost záleží na tom, zda vaše kočka chodí ven a jí syrové maso. Pro nás platí oboje, takže přes léto odčervuji jednou za čtvrt roku a přes zimu jenom jednou.
Doporučuji si přečíst tento výborný článek
http://www.modrykocour.cz/stranka.php?id=1005 _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
Mishankaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 10. 2009 11:18:27 |
|
|
Přípravky je dobré střídat. Používám pastu Vitaminthe, prášky Drontal a nebo spot on Advocate nebo Stronghold. A četnost záleží na tom, zda vaše kočka chodí ven a jí syrové maso. Pro nás platí oboje, takže přes léto odčervuji jednou za čtvrt roku a přes zimu jenom jednou.
Doporučuji si přečíst tento výborný článek
http://www.modrykocour.cz/stranka.php?id=1005[/quote]
takže stačí,když budu odčervovat jednou za půl rok,když malej nechodí ven a nejí syrové maso? |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 10. 2009 11:50:56 |
|
|
citace: | takže stačí,když budu odčervovat jednou za půl rok,když malej nechodí ven a nejí syrové maso? |
Já myslím, že ano. _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
|
|
Odpovědět
|
|
Radka T.
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 10. 2009 21:05:54 |
|
|
Našemu kocourkovi je deset měsíců, než jsme si ho dovezli od paní chovatelky, byl třikrát odčerven, máme ho jen doma, ven nechodí, přemražené syrové hovězí maso žere, každé tři měsíce vozím k vetovi na rozbor bobany (za 100,-), žádné prazity jsme zatím neměli, takže neodčervujeme. R |
|
|
Odpovědět
|
|
Balisek
|
Předmět: Re: Jak často k vetovi? Přitlapkováno: 30. 10. 2009 21:17:08 |
|
|
Mishankaa napsal: | Čauky,jak často chodíte k vetovi,když kocourek je zdravý?!Náš vet nás chce vidět každý měsíc, ale krom toho že mu jednou za půl roku dá odčervení,tak malého jenom zkontroluje a učtuje si za to 150KČ.Zdá se mi to zbytečné vyhazování peněz,když ho jenom zkontroluje .. |
Ač chovám zvířata již téměř 20 let, o nutnosti každoměsíční preventivní prohlídky slyším poprvé!
Zeptám se Vás asi takhle: Chodíte k lékaři každý měsíc, i když jste zdravá? Berete (brala byste) na preventivní prohlídku měsíc co měsíc své dítě? Předpokládám, že NE! A stejná je i odpověď je na Vaší otázku. Opravdu je to zbytečné!
Váš veterinář je buď až paranoidně pečlivý, nebo z Vás jen jednoduše tahá peníze. Zdravé zvíře stačí preventivně prohlédnout 1x ročně při očkování, odčervit si můžete i doma (u bytové kočky cca každých 6 měsíců).
Časté bezdůvodné návštěvy veterinární ordinace pokládám dokonce za krajně nevhodné! Přece jen je to místo, kam chodí nemocná zvířata a kočka zde může něco "chytnout". Nehledě na to, že návštěva veterináře je pro většinu zvířat hodně stresující. |
|
|
Odpovědět
|
|
kulička
|
Předmět: důslednost?! Lékárna Přitlapkováno: 17. 2. 2010 16:07:38 |
|
|
teda to mě až dostává, jak někteří vet jsou "důslední". Lejla je díky bohu zdravá takže taky chodíme na veterinu jen na to očkování, ostatní naštěstí seženeš v lékarně, Profender na odčervení, Vetriderm na ušní svrab.My teda odčervujeme ale 3-4x ročně. Kočka je na červíky totiž více náchylnější než pejsci. a propó byli jste se podívat taky na valentýna na výstavu koček do Vysočan? |
|
|
Odpovědět
|
|
|