<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
dudko
|
Předmět: Kocour a kocka Přitlapkováno: 3. 4. 2010 7:34:13 |
|
|
Mozna to bude trochu jiz opakovena tema, ale chtel bych se zeptat na vas nazor.
Mame 1,5 rocni kocourka, trosku vice hraveho. Prinesli jsme mu 3 mesicni kotatko britske kocicky. Problem je, ze ten starsi povazuje tu mladsi za korist a tak se i chova. Neustale ji onuchava a napada ji zo zadu.
Zmeni se to, nebo to jak tomu starsimu vysvetlit, ze to neni korist?
Dekuji za nazory a odpovedi. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 4. 2010 9:22:57 |
|
|
Kocour je kastrovaný? _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
dudko
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 4. 2010 9:24:21 |
|
|
tatiana napsal: | Kocour je kastrovaný? |
Ano byl kastrovany cca pred 2 mesici. |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 4. 2010 20:06:33 |
|
|
Nic mu vysvětlovat nemusíte, kocour si prostě chce hrát.Ideální je, pokud jde o normální hravé projevy, do kočičích her a vztahů nezasahovat. Oni si to porovnají mezi sebou, "domluví se". Vaše zásahy nebo usměrňování si může kocour vyložit špatně a mohl by vzniknout skutečný problém. _________________ Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici... Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 4. 2010 22:51:16 |
|
|
Pokud je kastrovaný, tak to vidím jako Luci-chce si hrát. Pokud vyloženě kotěti neubližuje, nechte je být. Oni si to mezi sebou vyjasní nejlépe sami. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
dudko
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 4. 2010 8:24:50 |
|
|
Děkuji za odpovědi.
Jde o to, že se bojíme o kotě. Kocour jí neustále očicháva zadek a když se malé rozběhne tak utíká za ním. Pak to vypadá jako kdyby ho napadl, jako kdyby se do ní zaskous. Malé se brání a syčí a kocour se snaží ho zakousnout.
Možná tomu nerozumím a je to jen hra a vyjasnění situace. Prozatím je oddělujeme, když jdeme pryč. Tak nevím. Hádam se to uklidní časem. |
|
|
Odpovědět
|
|
BaraV
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 4. 2010 16:14:57 |
|
|
Jde o to, že se bojíme o kotě.
Já se taky bála, ale nebojte chce to čas - moje starší kočenka tu malou doslova vraždila - tak to budí dojem na nás (lovení, fackování, kousání do krku a zadku atd...), ale ve skutečnosti si tím vše vyjasňují. Někdy to je o nerv, ale chce to vydržet, každý den to bude lepší...naše po pul roce soužití nejsou nejlepší kámošky, ale hrajou si spolu a normálně spolu vycházejí.
BaraV, Cookie a Milky |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 4. 2010 16:25:37 |
|
|
"Kocour jí neustále očicháva zadek a když se malé rozběhne tak utíká za ním. Pak to vypadá jako kdyby ho napadl, jako kdyby se do ní zaskous. Malé se brání a syčí a kocour se snaží ho zakousnout."
Takhle kocour páří kočku, že se jí zakousne do šíje a přidrží si ji. Ale je to také projev dominance, dává tím kotěti najevo, kdo je ve vaší domácnosti pánem. Je to naprosto normální kočičí chování. Takhle se chová i nadřízený kocour vůči podřízenému, není to v tomto případě projev sexuality, nýbrž dominance. Ten jakoby "pářený" jedinec musí toto chování snést (což se většinou i stane).
Doopravdy se nemusíte bát, jen mrně ukázňuje a protože je služebně i fakticky starší, ukazuje kotěti jeho podřízené místo. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
dudko
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 4. 2010 21:39:22 |
|
|
Ono se to lehce rekne, nebojte se
Na jednou stranu, kdyz mala spi, tak ji kocour olizuje, ale kdyz zacne mala pobehovat po byte, tak je to desny.
Otazkou jeste je, co kdyz nejsme na byte? Nechavat je oddelene v izbach?
Nechci se jednou vratit domu a..to radsi ani nepomyslet.. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 4. 2010 21:46:12 |
|
|
dudko napsal: | Ono se to lehce rekne, nebojte se
Na jednou stranu, kdyz mala spi, tak ji kocour olizuje, ale kdyz zacne mala pobehovat po byte, tak je to desny.
Otazkou jeste je, co kdyz nejsme na byte? Nechavat je oddelene v izbach?
Nechci se jednou vratit domu a..to radsi ani nepomyslet.. |
No když jsou kočky samy doma,tak většinu času prospí.V nejhorším případě začne nějaké honička,něco shodí,něco rozbijí,ale s tím se při pořizování koček musí počítat.Pokud možno vše rozbitné odstranit,prostě upravit domácnost pro bydlení koček .To jsme udělali asi všichni.Já si myslím,že bát se nemusíte,kocour jí určitě neublíží.Oddělovat bych je také neoddělovala,bylo by jim smutno a trápily by se.Časem se to poddá a budou spolu v pohodě,až na nějakou tu honičku,což musí být
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 4. 2010 21:51:13 |
|
|
Podle toho, co popisujete, jde opravdu jen o hru , kombinovanou s vyjasňováním vztahů. Ono to možná z lidského pohledu vypadá děsně dramaticky, ale nebojte se, není to žádný boj nebo agrese, ty vypadají úplně jinak. Nechte je být, nezasahujte mezi ně, hlavně přehnaně nechraňte kotě, ona taková vyvolaná žárlivost staršího kocoura by nemusela být pak snadno řešitelná!
Jsou to dva jedinci stejného druhu, oni si to vyjasní mezi sebou, opravdu.
A pokud nejste doma, neoddělujte je. Tím jim jen ubíráte společný čas, který k vyjasnění pozic potřebují. A jestli se obáváte, že by kocour mohl kotě zakousnout, tak se obáváte zcela zbytečně. Nezakousne ho!!!! Nechte je spolu, oni stejně v době vaší nepřítomnosti většinu času prospí. _________________ Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici... Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci. |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 4. 2010 11:36:43 |
|
|
Jé tohle znám velmi dobře, před rokem jsme si tím taky prošli... já na nervy, byť uklidňována celým modrokocouřím okolím, že je to vyjasňování pozic.... opravdu to bylo "na nože", mňaukot, sykot, hekot... na druhou stranu olizování a spaní u sebe. Amís obrkocour, Dorka malé prtě http://www.modrykocour.cz/kockoalbum-kocour.php?id=40725
a http://www.modrykocour.cz/kockoalbum-kocour.php?id=41292
Jak ten ji bral za krkem...mi bylo fakt ouzko. Ale jsou to kočky a ujasnily si pozice bez jakékoli újmy na zdraví. Jediný co jim zůstalo od počátku je to popisované honění se - Dorka se rozběhne a Amís hned za ní a po ní. Většinou ji nechytí, Dorka je mrštnější. Z vysokého šplhadla jej pak úspěšně fackuje. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 4. 2010 8:57:02 |
|
|
U nás i po devíti měsících soužití sem tam ta starší zavrčí a zasyčí, když nemá náladu...Ale zpočátku mně naskakovala husí kůže z těch zvuků, co vyluzovala, to jsem nevěděla, jestli se nám Mína nemění v kobru či tygra
Naštěstí je mladší kočena naprosto pohodová povaha, neagresívní a nedominantní, takže nikdy nedošlo ke rvačce, jen ty honičky si vypilovaly k dokonalosti - stádo pakoňů, řítící se bytem _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
dudko
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 5. 2010 12:32:33 |
|
|
Tak uz je to v pohode.
Uz sme si zvykli
Jiz spolu i spi, ji a mazli se, kocour cisti malou. Honicky po byte, mlaceni, skakani. Vsechno vypada OK
Jen jedna vec me trapi. Zacalo jaro a kocour i kdyz je kastrovanej tak si snazil malou par krat, s prominutim, "pretahnout".
Je tohle v poradku? Protoze mi prijde, ze neco je spatne, kdyz se rok a pul stary kastrovany kocour snazi skocit na male 3 mesicni kotatko. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 5. 2010 10:45:20 |
|
|
Ano, je to normální. Je to jak už jsem psala vyjasňování pozic-kocour je dominantnější a hlavně starší a dává tímto počínáním najevo, že ON je ve vaší domácnosti pořád ještě pánem. Mám 9 koček a toto chování pozoruju i mezi svými nekastrovanými kocoury. Každý z nich má vymezený svůj domácí prostor=svůj pokoj, kam ten druhý nesmí. Přesto se oba snaží proniknout na "nepřátelské" území. Občas mi proklouznou pod nohama a na území toho druhého vlítnou. No a ten, co je "doma", okamžitě po vetřelci skočí, zakousne se mu do šíje a chová se, jakoby ho chtěl nakrývat. A to určitě nechce, že . Dává tím jasně najevo, TOHLE JE MOJE, TY TU NEMÁŠ CO DĚLAT! A ten druhý tohle chování strpí, protože si je zatraceně dobře vědomý toho, že je na cizím území.
Samozřejmě vetřelce hned odchytím (za pomoci pana domácího, který mi ho takto přidrží ) a vrátím na jeho území. Co by se dělo dál, kdybych je nechala pohromadě, doopravdy nemám chuť zjišťovat .
Takže je to normální. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
dudko
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 5. 2010 21:19:53 |
|
|
Tohle chovani, braneni pozic, tomu rozumim.
Mne dela starost ten chtic kocoura, ze s ni chtel kopulovat i kdyz je mrnous a kocour kastrovanej. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 5. 2010 22:23:23 |
|
|
dudko napsal: | Tohle chovani, braneni pozic, tomu rozumim.
Mne dela starost ten chtic kocoura, ze s ni chtel kopulovat i kdyz je mrnous a kocour kastrovanej. |
Vždyť to vysvětluju pořád dokola, že to není chtíč, ale projev dominance!
Můj kocour se takto choval i ke své tříměsíční dceři, prostě jí dával najevo, že pánem domu je on, a ne nějaké drzé mrně. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
|