<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
zuzator
|
Předmět: Problém s čištěním uší Přitlapkováno: 31. 5. 2010 18:46:20 |
|
|
Dobrý den,
má dvouroční siamka má opravdu špinavé uši a zapáchají. Už jsme s tím jednou měli problém a veterinář nám dal antibiotika ale problémem je, že si ty uši nenechá vůbec vyčistit. Několikrát jsem skončila s bolestivým úrazem v obličeji a do uší jsem stejně nekapla. Jasmína se pořád drbe a nenechá si na uši v žádném případě sáhnout, natož kapnout léky. A jelikož je momentálně březí, tak opravdu nevím co si počít:( Děkuji za rady. |
|
|
Odpovědět
|
|
Reg
|
Předmět: Re: Problém s čištěním uší Přitlapkováno: 1. 6. 2010 8:36:17 |
|
|
zuzator napsal: | Dobrý den,
má dvouroční siamka má opravdu špinavé uši a zapáchají. Už jsme s tím jednou měli problém a veterinář nám dal antibiotika ale problémem je, že si ty uši nenechá vůbec vyčistit. Několikrát jsem skončila s bolestivým úrazem v obličeji a do uší jsem stejně nekapla. Jasmína se pořád drbe a nenechá si na uši v žádném případě sáhnout, natož kapnout léky. A jelikož je momentálně březí, tak opravdu nevím co si počít:( Děkuji za rady. |
No to bude problém. Nenechala si na ně sáhnout nikdy? Nebo snad jen ted třeba kvůli bolesti? Udělali jste vyšetření zda se jedná o zánět či nějaké parazity či svrab?
Pokud to nepůjde po dobrém jí třeba přelstít při tom když spí a hladíte jí, tak pak asi pouze násilím či sedací. To opravdu nemáte v okolí nikoho kdo by kočku udržel v náručí za packy a vy jí kápli do ucha? Jsou už i speciální náhubky na kočky, aby se daly ošetřit. Já bych navrhovala ocvakat kočce drápky na tupo, až k nervovému lůžku, pak jí přidržet v náručí packy, vypůjčit si u veterináře ten náhubek a musí to jít. Pravda to bříško je ted problém. Tak pak začít léčbu jak se mimča narodí. Pokud by šlo o zánět a nechali jste to tak, za čas bude mít zánět chronický a nenechá pak na sebe sáhnout už vůbec, nehledě na to, že se zánět může rozšířit z ucha dál. Pokud by nezabralo nic, pak je vhodné po dobu léčby kočku přispat sedalinem - která neuškodí ani jí ani kotatům.
Pokud by šlo o parazity, mám skvělé zkušenosti s pipetou stronghold, která se kape za krk a zbaví kočku všech parazitů.
Pokud Však kočce už uši i zapáchají, bude mít problém dlouhodobý a chtělo by to asi celková antibiotika. _________________ Aniger Sphynx cattery
www.sphynxcanadian.wbs.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 6. 2010 10:30:29 |
|
|
Já se srašně omlouvám, Reg, ale při čtení vašeho příspěvku a představě realizace na vlastní kočce, jsem se nasmála. Asi nemáte zkušenosti s kočkou, která odmítá veškerou péči. Mám dvě kočky, na jedné se dá "štípat dříví" a druhá odhalí i pipetu za zády. Po ostříhání drápů a nasazení náhubku už bych byla zralá na jednotku intenzivní péče
Ale to nemyslím ve zlém, jen ta představa nasazování náhubku naší choleričce byl legrační. Já mám celkem dobrou zkušenost s "obalením" vzpurné kočky do deky, ale ona to celkem rychle pochopila, jaké nebezpečí ji hrozí a pak byl docela problém kolem ní projít s jakýmkoli kusem hadru v ruce. Ihned prchala v děsu.
Zklidňující prášek odhalí v čemkoli, to se nám taky nepovedlo. Když jsme ji potřebovali dát pipetu, museli jsme obsah nasát do stříkačky, protože než se vyprázdní pipeta, kočka je už dávno v tahu a stříkačka je rychlejší _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
Reg
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 6. 2010 12:46:29 |
|
|
Raika napsal: | Já se srašně omlouvám, Reg, ale při čtení vašeho příspěvku a představě realizace na vlastní kočce, jsem se nasmála. Asi nemáte zkušenosti s kočkou, která odmítá veškerou péči. Mám dvě kočky, na jedné se dá "štípat dříví" a druhá odhalí i pipetu za zády. Po ostříhání drápů a nasazení náhubku už bych byla zralá na jednotku intenzivní péče
Ale to nemyslím ve zlém, jen ta představa nasazování náhubku naší choleričce byl legrační. Já mám celkem dobrou zkušenost s "obalením" vzpurné kočky do deky, ale ona to celkem rychle pochopila, jaké nebezpečí ji hrozí a pak byl docela problém kolem ní projít s jakýmkoli kusem hadru v ruce. Ihned prchala v děsu.
Zklidňující prášek odhalí v čemkoli, to se nám taky nepovedlo. Když jsme ji potřebovali dát pipetu, museli jsme obsah nasát do stříkačky, protože než se vyprázdní pipeta, kočka je už dávno v tahu a stříkačka je rychlejší |
No pravda je, že si nedovedu představit už jen pocit, že je má kočka takhle nezvladatelná. Kočky chovám 15let, takže nějakou zkušenost už mám.
To s dekou je ok, ale při vší snaze se z ní prostě kočka vymaní. Myslím, že správnou péči již od malinkého kotěte lze pak tomuto předejít. Od malinkého tím myslím opravdu od miminka, kdy si zvykne kotě na pravdielnou péči už u chovatele a pak tyto procedury bere jako samozřejmost.
Myslím, že v momentě kdy uchopím kočku do náručí a fixuje jí jeden človek nohy, druhý člověk má možnost jí z boku před ušima udržet hlavu a kápnout do ucha! Ano, jen se jí majitelé nesmí bát, protože se bude jistě bránit. Nemyslím si, že by nezvládli dva lidé udržet 5kilo nasratýho "masa" a kápnout jí do ucha. _________________ Aniger Sphynx cattery
|
|
Odpovědět
|
|
zuzator
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 6. 2010 19:41:18 |
|
|
No zabalit do deky nebo si na ni kleknout je taky problém, je to sice drobná siamka ale sílu má neuvěřitelnou. Je rychlá jako střela, ještě ani nevytáhnu kapky a už cítí, že se něco děje, tak se schová. Jedinou možností, kterou jsem dnes zkusila je, že si kapky kápnu na prst a nenápadně jí to vetřu do ucha, snad to alespoň trochu pomůže. Bylo by to fajn, kdyby byli všichni chovatelé zodpovědní a učili toto už od malého koťátka, ne jen, že má naše micina neuvěřitelný strach z cizích lidí a ještě větší z dětí, ale je od chovatelky zvyklá čůrat do starých hadrů a natrhaného papíru a tím pádem když se nechá otevřená ložnice, nebo v koupelně spadne ručník, tak si asi dokážete představit co se stane. Do steliva normálně chodí, ale když už je k dispozici ta peřina...ach jo. Nicméně vám děkuji za rady, snad to nějak vyléčíme, doufám, že alespoň ten porod bude v pořádku a koťátka budou zdravá:) |
|
|
Odpovědět
|
|
Reg
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 6. 2010 21:09:42 |
|
|
zuzator napsal: | No zabalit do deky nebo si na ni kleknout je taky problém, je to sice drobná siamka ale sílu má neuvěřitelnou. Je rychlá jako střela, ještě ani nevytáhnu kapky a už cítí, že se něco děje, tak se schová. Jedinou možností, kterou jsem dnes zkusila je, že si kapky kápnu na prst a nenápadně jí to vetřu do ucha, snad to alespoň trochu pomůže. Bylo by to fajn, kdyby byli všichni chovatelé zodpovědní a učili toto už od malého koťátka, ne jen, že má naše micina neuvěřitelný strach z cizích lidí a ještě větší z dětí, ale je od chovatelky zvyklá čůrat do starých hadrů a natrhaného papíru a tím pádem když se nechá otevřená ložnice, nebo v koupelně spadne ručník, tak si asi dokážete představit co se stane. Do steliva normálně chodí, ale když už je k dispozici ta peřina...ach jo. Nicméně vám děkuji za rady, snad to nějak vyléčíme, doufám, že alespoň ten porod bude v pořádku a koťátka budou zdravá:) |
To je přesně vončo. Je třeba opravdu vybírat, kde člověk kotě kupuje. Pokud kotata odchovává chovatel odděleně v ložnici či koupelně, je jasné že se pak bude kotě bát a nebude zyklé na manipulaci a péči o tělíčko, neb tam jde chovatel jen nakrmit a vybrat prckům nočníky. Budu držet pěstičky, aby se micinka uzdravila a vy se mohli jejim dětem věnovat na tolik, aby z nich vyrostla správně socializovaná koťata _________________ Aniger Sphynx cattery
|
|
Odpovědět
|
|
|