<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
lucivka
|
Předmět: Dotaz - zkušenosti se stanicí Perluso - britky Přitlapkováno: 13. 7. 2010 14:25:33 |
|
|
Dobrý den, máte někdo prosím zkušenost se stanicí Perluso? Zvažuji koupi kotatka a zatim jsem si vybrala tam (zitra se jedu na kocourka podivat). Nikde na webu jsem nenasla feedback. Chceme mazlika a asi to necham na "chemii", ale jde mi napr. o to, jestli se tam v liniich neobjevuje casta nemocnost. Meli jsme kocourka od pani Krmaskove ze stanice Itoka, ale ta uz pry nefunguje a nyni uz se neorientuji. Děkuji za info. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin Š.
|
Předmět: Re: Dotaz - zkušenosti se stanicí Perluso - britky Přitlapkováno: 13. 7. 2010 17:29:32 |
|
|
lucivka napsal: | Dobrý den, máte někdo prosím zkušenost se stanicí Perluso? Zvažuji koupi kotatka a zatim jsem si vybrala tam (zitra se jedu na kocourka podivat). Nikde na webu jsem nenasla feedback. Chceme mazlika a asi to necham na "chemii", ale jde mi napr. o to, jestli se tam v liniich neobjevuje casta nemocnost. Meli jsme kocourka od pani Krmaskove ze stanice Itoka, ale ta uz pry nefunguje a nyni uz se neorientuji. Děkuji za info. |
Za prvé je otázkou, jaké nemoci myslíte. Rodiče by měli být testovaní a zároveň očkovaní na FIV (očkování není), FeLV, popř. FIP. A dalším základem by mělo být testování na nemoci HCM a PKD. Od toho bych chtěla vidět originály certifikátů a záleží na tom, jaké linie v daném rodokmenu jsou a zda se v nich vyskytují HCM pozitivní jedinci. (Pokud ano, tak mít jistotu, že se pokračuje v testování a linie dále pokračuje na negativně testovaných jedincích.) U solidních chovatelů se toto vše dozvíte, popř. lze dohledat ne webu. A jako další základ považuji jít se podívat, v jakém prostředí koťátka žijí.
Toto veřejné ptaní na konkrétní CHS nevidím jako šťastné - těžko někdo bude veřejně někoho hanit. Mnoho o dané CHS vypovídají i jejich webové stránky a to, co tam neleznete. Toto píši všeobecně. _________________ KŠ
www.britaci.estranky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
lucivka
|
Předmět: Re: Dotaz - zkušenosti se stanicí Perluso - britky Přitlapkováno: 13. 7. 2010 17:57:04 |
|
|
Karin Š. napsal: | lucivka napsal: | Dobrý den, máte někdo prosím zkušenost se stanicí Perluso? Zvažuji koupi kotatka a zatim jsem si vybrala tam (zitra se jedu na kocourka podivat). Nikde na webu jsem nenasla feedback. Chceme mazlika a asi to necham na "chemii", ale jde mi napr. o to, jestli se tam v liniich neobjevuje casta nemocnost. Meli jsme kocourka od pani Krmaskove ze stanice Itoka, ale ta uz pry nefunguje a nyni uz se neorientuji. Děkuji za info. |
Za prvé je otázkou, jaké nemoci myslíte. Rodiče by měli být testovaní a zároveň očkovaní na FIV (očkování není), FeLV, popř. FIP. A dalším základem by mělo být testování na nemoci HCM a PKD. Od toho bych chtěla vidět originály certifikátů a záleží na tom, jaké linie v daném rodokmenu jsou a zda se v nich vyskytují HCM pozitivní jedinci. (Pokud ano, tak mít jistotu, že se pokračuje v testování a linie dále pokračuje na negativně testovaných jedincích.) U solidních chovatelů se toto vše dozvíte, popř. lze dohledat ne webu. A jako další základ považuji jít se podívat, v jakém prostředí koťátka žijí.
Toto veřejné ptaní na konkrétní CHS nevidím jako šťastné - těžko někdo bude veřejně někoho hanit. Mnoho o dané CHS vypovídají i jejich webové stránky a to, co tam neleznete. Toto píši všeobecně. |
Díky, máte pravdu. Vyptám se na miste a uvidím jak kotatka vypadaji a jak bydli. L. |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 7. 2010 21:32:06 |
|
|
Podle stránek i rodokmenů bych se ničeho nebála, ale nevidím tam nikde testy na PKD a HCM, to by stálo za to se zeptat, možná jen nejsou na webu. |
|
|
Odpovědět
|
|
|