<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
lucijenda
|
Předmět: Stelivo Brit Care Fresh Přitlapkováno: 22. 6. 2010 11:37:32 |
|
|
Ahojky, na stránkách Brit Care jsem narazila na novinku - začali dělat i stelivo. Nemáte s ním někdo zkušenost?
http://www.krmivo-brit.cz/novinky-a-aktuality |
|
|
Odpovědět
|
|
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 8. 2010 18:28:56 |
|
|
Můžu potvrdit, že známá ho začala používat a osvědčilo se, tak taky přemýšlím, že bych do toho šla. Náš kocourek má rád menší granule a to právě Brit Care stelivo má, tak to zkusím taky! |
|
|
Odpovědět
|
|
lucijenda
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 8. 2010 18:37:12 |
|
|
Už jsem ho také objednala tak uvidíme. Cena je super: 10kg cca 130kč a jestli bude aspoň tak dobré jako Biokats tak je rozhodnuto Přecejen 130 a 190kč je rozdíl, hlavně když člověk bere deset pytlů |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 8. 2010 19:02:04 |
|
|
Já taky přemýšlím o tom přejít z Biokatsu jinam, měla jsem Natural ,Micro i Bianco, docela fajn, ale zdá se mi že po delší době čpí.
Nemáte někdo zkušenost s Kitty Star? Nebo bych šla do peletek Nature Gold. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 8. 2010 19:21:03 |
|
|
Tak jsem se rozhodla! Dala jsem kocourkovi to nové stelivo od Brit Care Fresh a je z toho docela nadšenej, tak jsem ráda, že to tak dopadlo. Krásně se čistí a člověk ho nepotřebuje na výměnu kila... Doporučuju! |
|
|
Odpovědět
|
|
lucijenda
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 8. 2010 12:51:11 |
|
|
Tak už máme stelivo v záchůdku Že to bude až taková senzace jsem fakt nečekala, ale opravdu toto stelivo předčilo moje očekávání! Bentonit je velmi kvalitní, jemný, skvěle hrudkuje - hrudky jsou jak z betonu Spotřeba je minimální. Pohlcování pachů taky funguje, kočenkám se zamlouvá, takže co víc si přát. Mohu vřele doporučit! Jestli cena zůstane taková jaká je tak nemám žádný důvod měnit |
|
|
Odpovědět
|
|
LINCI
|
Předmět: stelivo Přitlapkováno: 18. 8. 2010 13:07:19 |
|
|
já požívám stelivo Calyopsis-ružový 2 roky ale zdá se mi že to už neni to co bývalo takže taky vyskoušim něco novýho |
|
|
Odpovědět
|
|
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 8. 2010 18:31:25 |
|
|
Jestli chcete něco nového, tak opravdu doporučuji stelivo od Brit Care Fresh. Není parfemované, skvěle hrudkuje a navíc není nutné vyměnit celou dávku, takže vydrží déle a to se pak vyplatí co se peněz týká. |
|
|
Odpovědět
|
|
wanesaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 9. 2010 7:14:37 |
|
|
Já jsem ho také vyzkoušela,je pravda,že kočky z něj byly nadšené,malý si tam chodil vyloženě hrát a stále ten jemný písek přehraboval a taky jsem si všimla,že má ty drobné granulky okolo čumáčku.Jediná nevýhoda je,že ty droboučké granulky roznášejí po celém bytě i když mám před toaletkou kočičí rohožku:-).Takže já se vracím zpátky k původnímu stelivu. |
|
|
Odpovědět
|
|
libuse
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 9. 2010 14:32:34 |
|
|
Aélinnel napsal: | Já taky přemýšlím o tom přejít z Biokatsu jinam, měla jsem Natural ,Micro i Bianco, docela fajn, ale zdá se mi že po delší době čpí.
Nemáte někdo zkušenost s Kitty Star? Nebo bych šla do peletek Nature Gold. |
Kity star objednávám už dost dlouho přímo od dodavatele-dovezou ho až domů a za určitých podmínek je doprava zdarma.Je na můj vkus prašnější s tak do něho míchám kukuřičnou podestýlku střední hrubosti.
Díky tomu se zmenží prašnost a stále dobře hrudkuje -vyndavají se jen koule bentonitu.No a je to dobré i pro stálé čuně shynxího kluka,který se snadno ušmourává.vydrží nekoupaný cca 10-14 dnů-moc se nemastí.
Ostatní chlupáči jsou s ním také spokojení.
http://www.kittystar.cz/kde-koupit.php
L. |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: závěr mých testů :-) Přitlapkováno: 14. 10. 2010 21:19:19 |
|
|
Kitty Sttar jsem vyzkoušela hned, jak se objevil a v tu dobu jsem se vrátila zpět ke Zverlitu.
Brit Care jsem vyzkoušela nyní - když vybírám mokřejší hrudku, totálně se rozpadne, takže tím znehodnocuje stelivo, zatím nevím, jak dlouho vydrží bez výměny, jen s dosypáním. Ale používat ho nebudu, na můj vkus je moc jemné a mám ho všude a pak to špatné hrudkování. Když je hrudka suchá, je to OK, ale při koťatech se vždy čerstvá najde.
Takže zůstávám u Biokats fresh, kde mi vyhovuje zrnitost i hrudkování a výdrž. Stejně jako Brit minimálně práší. Druhou volbu mám Cats Best nature gold - takže dokud se zase neobjeví něco jiného, tak už nebudu experimentovat. _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 10. 2010 20:17:37 |
|
|
No, u nás se taky vynáší, ale naštěstí máme dobrou předložku, takže to není zas tak hrozné. Navíc, po změně z Brit Care Fresh na jiné stelivo, nám dal Tobísek jasně na jevo, že se mu nelíbí. Začal chodit vykonávat potřeby do obýváku... a tak jsme se zase vrátili ke stelivu Brit Care Fresh. |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 10. 2010 8:57:01 |
|
|
A da se toto stelivo sehnat i v kamennych obchodech treba v Praze? Zkousela sem silikagelova steliva, ale nespokojenost.. mam dve kocicky a dva zachody, jeden pytel mel napsany, ze je na 2 mesice, takze sem logicky uvazovala, ze pro dve kocky bude na mesic.. hm, po 10 dnech letech, byl totalne procurany, uz zapachal atd..
tak mam obyc stelivo z Lidlu, ktere neni spatne, je to to hrudkujici, nepachne, akorat se vynasi, takze 3x denne zametam ten prach..
chtela bych vyzkouset toho Brita, ale ja krmim masem, takze z netu by se mi to objednavat nevyplatilo...
edit - s tim masem sem chtela rict, ze neobjednavam krmivo z netu atd..
Naposledy upravil alishka dne 24. 10. 2010 9:21:38, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 10. 2010 9:11:24 |
|
|
alishka napsal: | A da se toto stelivo sehnat i v kamennych obchodech treba v Praze? Zkousela sem silikagelova steliva, ale nespokojenost.. mam dve kocicky a dva zachody, jeden pytel mel napsany, ze je na 2 mesice, takze sem logicky uvazovala, ze pro dve kocky bude na mesic.. hm, po 10 dnech letech, byl totalne procurany, uz zapachal atd..
tak mam obyc stelivo z Lidlu, ktere neni spatne, je to to hrudkujici, nepachne, akorat se vynasi, takze 3x denne zametam ten prach..
chtela bych vyzkouset toho Brita, ale ja krmim masem, takze z netu by se mi to objednavat nevyplatilo... |
Já tedy neznám stelivo, které by se nevynášelo a nemuselo se několikrát denně zametat. Stelivo každého druhu se dá určitě koupit i v kamenných obchodech, ale většina z nich má omezené prostory a tak mívají jen omezený sortiment steliv, navíc v kamenných obchodech obvykle mají vyšší ceny. Ale stelivo se nekazí, pokud je uložené v suchu takže ho klidně můžete z netu objednat třeba jen jednou za půl roku ve větším množství tak aby se to vyplatilo. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 10. 2010 18:51:07 |
|
|
Alena V. napsal: | Já tedy neznám stelivo, které by se nevynášelo a nemuselo se několikrát denně zametat. Stelivo každého druhu se dá určitě koupit i v kamenných obchodech, ale většina z nich má omezené prostory a tak mívají jen omezený sortiment steliv, navíc v kamenných obchodech obvykle mají vyšší ceny. Ale stelivo se nekazí, pokud je uložené v suchu takže ho klidně můžete z netu objednat třeba jen jednou za půl roku ve větším množství tak aby se to vyplatilo. |
Já také objednávám Brit Care jedině z netu. Beru toho víc- vyjde to levněji a pak to uskladním v suchu a vydrží to tak dlouho. |
|
|
Odpovědět
|
|
Petruska
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 1. 2011 20:30:24 |
|
|
Začala sem brit fresh používat - přechod ze silikonového a můžu jen doporučit. Nemám teda problém že by si kocour vybíral na co bude či nebude chodit, ale já i kocourek sme spokojení |
|
|
Odpovědět
|
|
|