<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Katerina.M
|
Předmět: cestování a kočička Přitlapkováno: 3. 11. 2010 13:01:53 |
|
|
Dobrý den,ráda bych poprosila o radu.Budu vděčná za jakékoliv postřehy,nápady..
Už nějakou dobu toužím mít kočku (určitě bych si ji vzala z útulku),ale podmínky zatím nebyly,žila jsem s rodiči,otec zvířata naprosto nesnese.Pak jsem odešla do Prahy na VŠ a teď tu už rok pracuji. Bydlím v nájmu,sdílím byt ještě se 2 holkama,samozřejmě kočka tam být nemůže,vadila by jim i majiteli bytu.¨
Uvažuji o tom,se přestěhovat jinam,jenže stále bych určitě chtěla jezdit alespoň občas domů na víkend.A tady přichází problém,co s kočičkou?je to 100km cesta v narvaném autobuse (auto nemám),navíc doma by to asi bylo dost napjaté,otec je cholerik a kočky opravdu nesnáší. Nebo nechat kočičku v bytě? co když by něco ničila nebo měla žízeň nebo se jí něco stalo...Občas také jezdím přes noc na služební cesty, i když to je jen párkrát do roka,tak max.pres 1-2 noci.
Dala jsem na jiné fórum inzerát,že hledám spolubydlící,také kočkařku,měla jsem takový nápad,že s někým takovým bychom se pochopili,třeba si vzájemně pomohly s ohlídáním koček,když jedna např.potřebuje odjet. Lidi mi řekli,že si kočku pořizovat nemám,že bych ji jen ublížila.Tak mi řekněte,jestli to opravdu nejde nijak vyřešit,nebo to celé myslím špatně.Snad jsem to dobře vysvětlila.Díky za jakékoliv rady,nápady a hlavně za pochopení.
Nechci žádnému zvířeti ublížit,chci naopak poskytnout domov nějaké kočičce.díky _________________ "Čas strávený s kočkou není nikdy ztracený." |
|
|
Odpovědět
|
|
alishka
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 11. 2010 14:44:21 |
|
|
Ahojky,
ja myslim, ze nemusis mit obavy.. Mam zkusenost, ze v krajni nouzi vydrzi cicina cely vikend sama.. Musis ji nasypat dostatek granuli a zaridit velkou porci vody... |
|
|
Odpovědět
|
|
Leemet
|
Předmět: ... Přitlapkováno: 3. 11. 2010 15:16:16 |
|
|
Dobrý den,
nechat kočičku v bytě pár dní samotnou jí vůbec neuškodí. Většinu dne stejně prospí. Důležité je, nechat jí dostatek papání a vody.
Pokud budete pořizovat kočičku z útulku, zkuste se podívat po nějaké individulistce, která se s jinými kočkami nesnese. Ta bude za samotu vděčná:).
A nebo si můžete pořídit dvě, nebude jim tolik smutno a o moc víc práce nebo financí to neobnáší
Leemet _________________ žižkovská smečka a Leemet
www.spokojenakocka.cz , www.malytygr.cz, www.toulavetlapky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 11. 2010 17:50:10 |
|
|
Spolubydlící kočkařka je dobrý nápad, ale cizí kočky se nemusí snést. Spíš zvolit dva sourozence nebo kočky na sebe navyklé, z útulku, tím nemůžete šlápnout vedle Přes den i někdy přes víkend, když je necháte samotné, si budou dělat navzájem společnost, takže Vaši nepřítomnost ani nepostřehnou (vlastní zkušenost). Necháte jen více granulí a více misek s vodou. Přeji Vám dobrou volbu a hodně radosti s chlupatými kožíšky - neboť jedna kočka vede nevyhnutelně k druhé, jak se neustále přesvědčuji _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
Katerina.M
|
Předmět: děkuji! Přitlapkováno: 4. 11. 2010 12:43:27 |
|
|
děkuji moc za Vaše odpovědi a nápady! vím,že to určitě nevzdám. Já myslela,že by se kočička sama doma trápila,ale snad by se opravdu zabavila,zvláště kdyby byly dvě
Lepší by pak v tom případě bylo mít svůj byt,aby neničila věci někomu ze spolubydlících.snad se mi povede něco rozumného sehnat.Zatím jsem se domluvila v útulku,že se přijdu občas pomazlit,aby mi nebylo smutno a kočičkám něco přinesu.. _________________ "Čas strávený s kočkou není nikdy ztracený." |
|
|
Odpovědět
|
|
|