<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
andu
|
Předmět: asi rýma? Přitlapkováno: 23. 11. 2010 16:23:34 |
|
|
Ahoj, mám dotázek...mám měsíc kočičku už jsem ji nechala i naočkovat, ale kotě má rýmu...neustále má mokrý čumáček a neustále prská.
Prosím o radu pokud s tímto máte nějaký zkušenosti. Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 11. 2010 13:58:34 |
|
|
Určitě navštívit veta. Rýma u kočky je docela problém. |
|
|
Odpovědět
|
|
Blažková Hana
|
Předmět: Re: asi rýma? Přitlapkováno: 24. 11. 2010 22:09:43 |
|
|
andu napsal: | Ahoj, mám dotázek...mám měsíc kočičku už jsem ji nechala i naočkovat, ale kotě má rýmu...neustále má mokrý čumáček a neustále prská.
Prosím o radu pokud s tímto máte nějaký zkušenosti. Děkuji |
dobrý večer,
že by alergie ?
Hanka Blažková |
|
|
Odpovědět
|
|
Martina Kobylisy
|
Předmět: může se kočka nakazit rýmou od lidí? Přitlapkováno: 29. 1. 2011 8:44:31 |
|
|
Dobrý den,
celá rodina máme virózu, kašleme, prskáme, máme teplotu a včera začala pšíkat jedna kočka (tříměsíční) a dnes i její maminka (dvuletá) - kočičky jsou akční, žravé, jen pčíkají.
Je možné, že to chytli od nás? (spí s námi v posteli a malá nám občas ukradla posmrkaný papírový kapesník), mamina je očkované Purevaxem malá Bifelem. Kočky ven nechodí.
Díky za radu, zda je nutné hned běžet k lékaři a zda to lidskou virózu může chytit kočka.
Kolik je normální teplota kočky?
Díky, M. |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: rýma Přitlapkováno: 29. 1. 2011 17:59:35 |
|
|
dobrý večer teplota u kočky je 38,0 až 39,0 , mě veterinář tvrdil že od nás kočka chytit virozu nemuže spíš že je to nepravděpodobné ale chytila už je to sice delší doba dostala nějaké anibiotikum pouze jednu dávku jí pan vet. píchnul a mělo to dlouhodobí učinek od té doby jsme nic nechytli ale nesmím to zakřiknout |
|
|
Odpovědět
|
|
Helča
|
Předmět: Re: může se kočka nakazit rýmou od lidí? Přitlapkováno: 30. 1. 2011 11:53:30 |
|
|
Martina Kobylisy napsal: | Dobrý den,
celá rodina máme virózu, kašleme, prskáme, máme teplotu a včera začala pšíkat jedna kočka (tříměsíční) a dnes i její maminka (dvuletá) - kočičky jsou akční, žravé, jen pčíkají.
Je možné, že to chytli od nás? (spí s námi v posteli a malá nám občas ukradla posmrkaný papírový kapesník), mamina je očkované Purevaxem malá Bifelem. Kočky ven nechodí.
Díky za radu, zda je nutné hned běžet k lékaři a zda to lidskou virózu může chytit kočka.
Kolik je normální teplota kočky?
Díky, M. |
Zdravím, sice je málo pravděpodobné, že se kočka nakazí od lidí, ale stát se to může, obzvlášť pokud je vaše onemocnění virového původu. Také to ale může být úplně jiné onemocnění, proto bych situaci v žádném případě nepodceňovala a k veterináři zašla. Předejdete tak větším problémům, než jaké by byly, kdybyste něco zanedbali. Zvlášť u kotěte bych byla velmi opatrná...
Normální rektální teplota dospělé kočky je 38 až 39 st.C. Koťata a mláďata mají teplotu trochu vyšší. |
|
|
Odpovědět
|
|
|