<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Satinka
|
Předmět: záruka Přitlapkováno: 20. 1. 2006 8:53:30 |
|
|
Pekný deň, celkom ma zaujala diskusia o tom či mačičku s PP alebo bez. Ja osobne mám rezervované mačiatko s PP a chcela by som sa opýtať ako to je v prípade, že si domov donesiem mačiatko, ktoré mi (nedajbože) umrie na nejakú vrodenú chorobu, alebo na najaký vírus čo si donesie už z chovnej stanice... aký je potom postup? Mám nárok na vrátenie peňazí, alebo na novú mačičku??
Ďakujem za každú odpoveď a radu |
|
|
Odpovědět
|
|
Olivka
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 1. 2006 9:00:20 |
|
|
Satinko, já mám doma dvě mačiatka (sorry, ale mně se ta slovenčina tááák líbí) s PP a musela bych se podívat do smluv... Takhle z hlavy to nevím a myslím si, že to záleží na tom, co dá chovatel do smlouvy...
Kouknu a dám vědět, pokud to ještě bude aktuální a neodpoví Vám někdo rychleji. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: záruka Přitlapkováno: 20. 1. 2006 9:00:32 |
|
|
Satinka napsal: | Pekný deň, celkom ma zaujala diskusia o tom či mačičku s PP alebo bez. Ja osobne mám rezervované mačiatko s PP a chcela by som sa opýtať ako to je v prípade, že si domov donesiem mačiatko, ktoré mi (nedajbože) umrie na nejakú vrodenú chorobu, alebo na najaký vírus čo si donesie už z chovnej stanice... aký je potom postup? Mám nárok na vrátenie peňazí, alebo na novú mačičku??
Ďakujem za každú odpoveď a radu |
Na tyhle otázky by vám měla dát jasnou odpověď chovatelka, od které si kotě kupujete. Na co ona konkrétně poskytuje "záruku" a také problémem bývá, jak dokázat, že kotě bylo opravdu v nepořádku už při převzetí ...
Mám však pocit, že záruka, dle občanského(?) na živé zvíře je tuším 6 týdnů .... ale to bych ještě musela hledat další informace .... a týká se to českého zákoníku.
Nicméně narazila jsem už párkrát na příspěvky, kdy se stalo, že kotě s PP mělo nějaký "problém" a se zárukou to nebylo až tak žhavé ... ale opravdu záleží jen na domluvě a na přístupu konkrétního chovatele.
A.
P.S.: Ještě doplním, podobný problém se řešil na ifauně ... a je to opravdu "zapeklitá" věc ... http://www.ifauna.cz/diskuse/vypis.php?thema=170213&o=8#171270 _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Naposledy upravil April dne 20. 1. 2006 9:06:05, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
Olivka
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 1. 2006 9:03:52 |
|
|
Ono je to těžké... Představte si, že koťátko bude v pořádku, nebude jevit žádné příznaky nějaké nemoci... A třeba bude mít vrozenou vadu srdíčka a třeba po několika měsících zemře...
Na jednu stranu - Vy budete chtít peníze zpět (pokud Vám to nervy a svědomí dovolí) a na druhou stranu - jak tohle mohl chovatel vědět?
Naposledy upravil Olivka dne 20. 1. 2006 9:24:13, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
janča
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 1. 2006 9:09:52 |
|
|
Olivka napsal: | Ono je to těžké... Představte si, že koťátko bude v pořádku, nebude jevit žádné příznaky nějaké nemoci... A třeba bude mít vrozenou vadu srdíčka a třeba po několika měsících zemře...
Na jednu stranu - Vy budete chtít peníze zpět (pokud Vám to svědomí dovolí) a na druhou stranu - jak tohle mohl chovatel vědět? |
No tak se dá domluvit na vrácení třeba poloviny ,že jo. Já bych k tomu měla jen malý dodatek.Když nám zemřel Kulíšek a vet řekl, že z 99 % je to FIP, byla jsem nezkušená, vyděšená, zmatená a prostě jsem nenechala dělat pitvu, tudíž jsem na to neměla žádný papír a tudíž jsem nemohla dokázat chovatelce,na co vlastně zemřel-stejně bych na žádný tahanice asi neměla nervy.Tím chci jen říct, že vám přeji zdravé a pohodové koťátko,ale kdyby něco a chtěla jste to potom řešit, všechno musíte mít písemně doložené od veta.A jinak se domluvte s chovatelem a ev. můžete po vzájemné dohodě nějakou poznámkou smlouvu o prodeji doplnit. J. |
|
|
Odpovědět
|
|
Satinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 1. 2006 16:04:53 |
|
|
Ďakujem za Vaše rady... |
|