mravenci a kotě
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
LenkaB
|
Předmět: mravenci a kotě Přitlapkováno: 26. 2. 2011 19:40:01 |
|
|
Dobrý den, potřebovala bych poradit a případně se podělit o vaše zkušenosti. Začali se nám v bytě objevovat mravenci, takový malincí, zrzaví a skoro neviditelní. A jak jsme si jich tedy všimli? Objevil je náš kocourek. Vždycky seděl a na něco číhal. Až při opravdu důkladném zaostření na plovoucí podlahu jsme je objevili také. Jedná se většinou vždy o jednoho, max. dva mravence na jednom místě. Nevíme, kde se berou a proč zrovna v obýváku (opravdu je doma ničím nekrmíme a i po pečlivém vysání pokoje odněkud zase nějaký vyleze). Potřebovali by jsme se jich tedy nějak zbavit a to je ten problém. Bojíme se použít jakýkoliv přípravek na jejich hubení kvůli kocourkovi. Jeho zdraví by jsme v žádném případě něriskovali. Prosím všechny, kdo mají nějakou zkušenost s tím, jak se mravenců zbavit a přitom se nemuset bát, že kotě někde něco sní nebo olíže o radu. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: mravenci a kotě Přitlapkováno: 26. 2. 2011 21:15:20 |
|
|
No dle popisu bych řekla, že to, co se Vám doma objevilo, jsou mravenci faraoni. A ti se musí likvidovat komplexně - tipuju, že bydlíte v paneláku, takže je velká pravděpodobnost, že je mají i u sousedů, tudíž likvidace u Vás k ničemu nepovede, protože se vrátí.
http://www.adera.cz/clanky/dezinsekce/11_mravenci-faraoni-a-jejich-likvidace/
Prohlídněte skříň s potravinami, prohlédněte i kočičí granule, jestli se Vám neobjevili i tam, jsou to fakt potvory a opravdu jsou skoro neviditelní, ovšem až do okamžiku, kdy olezou celou bábovku a člověk si do nich ve tmě klidně i kousne (což se povedlo mojí kamarádce) :-/ _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
JanČe
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 2. 2011 18:48:11 |
|
|
Dobrý den,
nám mravence faraony likvidovala v celém panelovém domě objednaná firma, a to několik týdnů po sobě. Po dotazu pro "deratizéra" na jedovatost postřiku pro kocouře, jsem byla ujištěna, že jde o insekticid(jed pro hmyz), který po teplokrevné živočichy není jedovatý. Přesto jsem si nechala pro jistotu nástřik udělat jen do stupaček, kam se kocouři nedostanou. Dostala jsem taky drobný prášek, který jsem umístila do misky do nejvrchnější části špajzu, tam kocouři taky nechodí. Teď je chvíli klid...ale faraoni se nám s železnou pravidelností vracejí...proto přeji dobré pořízení _________________ "Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." |
|
|
Odpovědět
|
|
|