<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
arteppo Anonymní
|
Předmět: kočičí namlouvání Přitlapkováno: 9. 2. 2006 11:08:40 |
|
|
Zdravím milovníky koček!
Blíží se jaro a nápadníci mé (sice vykastrované) kočičky neustále okupují terasu a značkují co se dá, nevyjímaje vstupní i balkonové dveře. Moč zatéká za práh bytu a já každoročně začínám boj se zápachem, většinou marný. Jediný účinný prostředek, který jsem na trhu sehnala je odstraňovač pachů HD, který je však dost drahý (500 ml za cca 160 kč). Spotřebuji asi jeden týdně. Moc prosím o radu zkušené chovatele, zda existuje způsob, jak zabránit značkování kočičího území v určitých místech. Děkuji Petra (arteppo@seznam.cz) |
|
|
Odpovědět
|
|
Winterova.K
|
Předmět: kočičí namlouvání Přitlapkováno: 10. 2. 2006 14:25:54 |
|
|
Co já vím ,tak se dají koupit odpuzovače koček a psů, ale žádný zkušenosti stím nemám. Možná, že to vážně funguje. |
|
|
Odpovědět
|
|
arteppo Anonymní
|
Předmět: Re: kočičí namlouvání Přitlapkováno: 17. 2. 2006 14:54:41 |
|
|
Možná u psů to funguje, u koček ani moc ne. Stříkám denně odstraňovač pachů i odpuzovač. Pořád mi smrdí vchodové dveře. Denně si kocouři obnovují značky. Snad něco objevím. Těch výrobků existuje celá řada a tak jako asi ve všech oborech, jsou jen některé opravdu účinné. Budu zkoušet dál. Doufala jsem, že se najde někdo, kdo už to má "vychytané", nebo třeba existuje nějaká odpuzující rostlina. Docela to leze i do peněz, protože už stříkám kde co. Nepovažuji se za fajnovku, ale tento smrad je příšerný. Možná je ten kocour-značkovač mimořádně vyvinutý co do množství pižma, protože jsem se s něčím podobným ještě nesetkala. Snad to není tchoř. Zdravím a děkuji za odpověď! |
|
|
Odpovědět
|
|
Iva
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 2. 2006 20:53:58 |
|
|
Možná by stálo za to trochu promluvit se sousedy, kterým ti značkujicí kocouři patří, aby je nechali vykastrovat, nebo aby vam přispívali na čistící prostředky. |
|
|
Odpovědět
|
|
mayblobs Anonymní
|
Předmět: "smraďoši" Přitlapkováno: 19. 2. 2006 14:13:36 |
|
|
Iva napsal: | Možná by stálo za to trochu promluvit se sousedy, kterým ti značkujicí kocouři patří, aby je nechali vykastrovat, nebo aby vam přispívali na čistící prostředky. |
I já mám bohužel doma jednoho takového "smraďocha" a už jsem vyzkoušela skoro!!! všechno. Nefunguje NIC!!!! Jen jsem přišla na zlepšovák, sice je to k smíchu, ale opravdu to funguje. Když najdu čerstvou značku, nebo ještě lépe, když kocoura vidím toto činit nezezelánám, ale vezmu zelenou lahvičku spreje na osvěžení nohou od Orif....... (abych tady něco nepokazila ), značku postříkám, ona je chvíli mokrá, ale když uschne, ne jen že nesmrdí, ale ani tam nezůstane ten hrozný zeď hyzdící mastný čůrek, on se asi tím sprejem vypaří. Funguje to i s jinými, třeba nepoužitelnými dárky apod. . Sice to není valné řešení, ale všimla jsem si, že tam už většinou kocour nejde. ( ale udělá to trochu dál!) |
|
|
Odpovědět
|
|
lucie21
|
Předmět: Re: kočičí namlouvání Přitlapkováno: 20. 2. 2006 7:58:51 |
|
|
Dobrý den.
Mám jednu takovou radu, zní docela komicky, ale nám pomohla.
BENZÍN nebo TOLUEN. Je to trochu z louže pod okap, ale za pár týdnů na vaše dveře kocouři zanevřou a benzín, nebo toluen taky vyprchá a máte vyhráno, pokud ovšem nejsou vaši nechtění nápadníci natolik chytří, že to za těch pár týdnů příjdou vyskoušet znovu.
Z počátku jsem se bála, aby nějakého chytráka nenapadlo to olízat, nebo abychom si nezničili dveře, ale všechno proběhlo hladce. |
|
|
Odpovědět
|
|
arteppo Anonymní
|
Předmět: Re: kočičí namlouvání Přitlapkováno: 27. 2. 2006 17:05:43 |
|
|
Děkuji za typ,vyzkouším to. Benzin mi voní. Petra
lucie21 napsal: | Dobrý den.
Mám jednu takovou radu, zní docela komicky, ale nám pomohla.
BENZÍN nebo TOLUEN. Je to trochu z louže pod okap, ale za pár týdnů na vaše dveře kocouři zanevřou a benzín, nebo toluen taky vyprchá a máte vyhráno, pokud ovšem nejsou vaši nechtění nápadníci natolik chytří, že to za těch pár týdnů příjdou vyskoušet znovu.
Z počátku jsem se bála, aby nějakého chytráka nenapadlo to olízat, nebo abychom si nezničili dveře, ale všechno proběhlo hladce. |
|
|
|
Odpovědět
|
|
|