<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Dana.Mikulkova
|
Předmět: Kocourek kouše a žere kabely Přitlapkováno: 2. 5. 2012 20:20:44 |
|
|
Dobrý den,
náš roční kocourek už rozkousal na kousíčky a částečně sežral 2nabíječky a kabely od repráků...nevíme si s tím rady.Samozřejmě, že jsme ho potrestali, ale on to nijak zvlášť neprožívá.Neměl by někdo radu jak ho to nadobro odnaučit nebo co s tím dělat?Bohužel nejde schovat všechny kabely...
Děkuji za rady
Dana |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kocourek kouše a žere kabely Přitlapkováno: 3. 5. 2012 6:09:51 |
|
|
Kabely schovat, jakkoliv, do krytek, do lišt, pod koberec ... jinou radu nemám. U nás v prvních dvou letech padly za vlast snad všechny reprákový kabely a některý i víckrát až časem Maxíš přestal překousávat, jen tu a tam cvičně, tak jednou za půl roku, překousne kabel od myši k noťasu. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Dana.Mikulkova
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 5. 2012 17:25:41 |
|
|
Děkuji, podobnou odpověď jsem tak nějak čekala...holt si musím připravit pevné nervy |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 5. 2012 18:33:40 |
|
|
Můžete zkusit "husí krk", plastovou rourku, která se používá na vedení kabelů ve zdi. Do ní kabely dáte a kocourek je nebude moci kousat. U nás se kočky specializovaly na tenoučké kabely od sluchátek a čidel od teploměrů. Takže žádná sluchátka k použití už nemáme a teploměry jsme koupili bezdrátové . Ale když holky vyrostly, přestaly je kabely zajímat, takže vydržte, lepší zítřky se jistě blíží _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
Blažková Hana
|
Předmět: Re: Kocourek kouše a žere kabely Přitlapkováno: 3. 5. 2012 20:31:30 |
|
|
Dana.Mikulkova napsal: | Dobrý den,
náš roční kocourek už rozkousal na kousíčky a částečně sežral 2nabíječky a kabely od repráků...nevíme si s tím rady.Samozřejmě, že jsme ho potrestali, ale on to nijak zvlášť neprožívá.Neměl by někdo radu jak ho to nadobro odnaučit nebo co s tím dělat?Bohužel nejde schovat všechny kabely...
Děkuji za rady
Dana |
v IKEA prodávají takové krky na kabely a jde to s nimi docela dobře zakrýt. Já jsem si s tímhle problémem už taky prošla. Mě žerou sphynxíci nejraději zipy z umělé hmoty a sucháče !
hezký večer
HB |
|
|
Odpovědět
|
|
Karolína + 3
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 5. 2012 10:33:11 |
|
|
Tak zaplať pánbu všichni 3 kluci kocouří jsou správní chlapi - jen montují! Rozebírají kontakt kabelů, které jsou u fontánky, vypínají červené světýlko na rozbočovači pro více kabelů, čímž si vypnou fontánku a rádio, které jim v době mé nepřítomnosti dělá společnost. Vytáhnout kablík od ionizačního čističe vzduchu jim taky problém nedělá a potíž nemají ani v tom, otevřít tlapkou zásuvku, vytáhnout dobíjející se telefon a pěkně z něj ten konec odpreparovat. Ale nic nikdy nerozkousali. |
|
|
Odpovědět
|
|
wanesaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 5. 2012 12:15:27 |
|
|
To moje potvora zase vykousala celou anténku za rádiem a odtáhla si jí do svého pelechu.Jinak když byla malá,vykousala mi molitan na židlích i s čalouněním,trhala doslova houbičky na nádobí,měkké míčky,filtry na kočičím wc vždy dokázala vyndat a škubat. |
|
|
Odpovědět
|
|
Emily
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 5. 2012 13:48:40 |
|
|
Co tam kabely! Ale mne moj Monty rozhryzol nove nadherne kozene lodicky objednane zo zahranicia! Ani som nemala sancu si ich obut
Nechapem co ho to chytilo, ked bol malicky, taketo "svinstva" mi nerobil |
|
|
Odpovědět
|
|
Emily
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 5. 2012 13:49:57 |
|
|
wanesaa napsal: | To moje potvora zase vykousala celou anténku za rádiem a odtáhla si jí do svého pelechu.Jinak když byla malá,vykousala mi molitan na židlích i s čalouněním,trhala doslova houbičky na nádobí,měkké míčky,filtry na kočičím wc vždy dokázala vyndat a škubat. |
Presne! Aj filter na macacom wc rozhryzol, ale teda viac ma stvu tie topanky......... |
|
|
Odpovědět
|
|
Dana.Mikulkova
|
Předmět: Díky za zkušenosti Přitlapkováno: 4. 5. 2012 20:43:47 |
|
|
Všem děkuji za příspěvky - už máme další ztráty...kablík od příručního vysavače ano ano pro Ikea kryty na kabely se chystám.No ještě, že mám uzavřenou šatnu, rozkousané lodičky jsou pro mě horší, než kabely Tak uvidíme, jestli toho našeho ničitele něčím zastavíme....je to hroznej mazel, takže mu rychle odpustím a on si pak ze mě nic nedělá...no a přítele má taky na háku... |
|
|
Odpovědět
|
|
anselm
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 1. 2018 15:26:26 |
|
|
V tomto smyslu by mě asi zajímalo, zdali se kocour nemůže zranit nebo tk něco, aby nekousal kably pod napětím, nebo to co rozkouše nepožral a nedělalo mu to problémy.
Jaké s tím máte zkušenosti? |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 1. 2018 16:12:59 |
|
|
anselm: Kocour se zranit může, právě proto je třeba s malými koťaty (hlavně) vše nebezpečné ukrýt.
Moji kočičáci nic zničeného nejedli, žádné kousky plastu a tak, ale ne všechno samozřejmě dostanou snadno z jazyka, takže i na toto je třeba dávat pozor - nemít něco, co se dá rozkousat na nebezpečné kousky. _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
anselm
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 1. 2018 21:25:58 |
|
|
Ok. to chápu, ale jak byste to řešil? Zkrátka je jasné, že člověk postupně přichází na to, co al expert zkouší a snaží se aby to neměl v dosahu, ale zkrátka aby ho nenechal na chvíli bez dozoru a on zrovna neskusil něco, co mu fatálně uškodí. Nejde o to, že zničí kabely, ale to to, aby nenakousnul třeba rovnou 220. Nebo nezačal tu bužírku baštit.
Díky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 1. 2018 9:14:57 |
|
|
Jak je psáno už v předchozích příspěvcích, chce to vše někam uklidit. Kabely do takových těch plastových ... jak se to jmenuje? No, jak to kabely sdruží, aby to nebyl zmatek... nebo vést pod kobercem, za skříní, aby se na ně nedalo.
Tlusté kabely s 220 V moje kočičáky nikdy nelákaly (a taky jsem je nikde jen tak doma nikdy neměl), spíš je bavilo něco, co je tenké a dá se s tím houpat (visící kabel od sluchátek). Dodneška to nesmím nikde takhle nechat.
Kočky si pečlivě vybírají, co budou jíst, takže bužírku nevím, neviděl jsem, nezažil... neřekl bych, že je to obvyklé. _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
palkovic
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 2. 2018 10:53:47 |
|
|
Pravidelně beru z LIDLU na vyhození papírové krabice udělám z nich 3-4 pelechy a kočky si tam pravidelně brousí zuby. A bolo mi doporučené, abych jim dával syrové kuřecí křídla, které sežerou i s kostmi, pozor, nesmí být uvařené (kosti), mohly by se zapíchnout do krku - co jsem koupil, prodávám |
|
|
Odpovědět
|
|
|