<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Jana.k
|
Předmět: sos foto Přitlapkováno: 23. 7. 2012 17:48:24 |
|
|
Hezky vecer vsem,
mam takovy dotaz, nevedela jsem do jakeho tematu to dat, tyka se to fotky a bude to urcite blbina, ale muze mi nekdo rict, proc mi nejde jako obrazek ke jmenu vlozit fotka kocicky porizena uplne jednoduchym mobilem, neni velka, ale stejne mi to tady porad ukazuje, ze ji tam nemuzu vlozit jelikoz je vetsi nez 21KB. ale mensi udelat nemuzu.. jak jste to vy ostatni udelali
Diky za pomoc a krasny vecer vsem!! _________________ Jana & Melody & Sunshine |
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 7. 2012 17:59:30 |
|
|
Já to také neumím, asi je to nad mé síly, ale mrzí mě to, snad nám někdo poradí, díky. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Ikona ve foru Přitlapkováno: 23. 7. 2012 18:14:38 |
|
|
Tak příspěvky jsem oddělila a přesunula sem.
Ikonka se připojuje v "Nastavení" vlevo v menu a ta ikonka musí mít určité parametry:
50x50 pixelů a velikost max. 21kB
Na zmenšení bych doporučila JPEG Resampler http://software.macek.cc/resampler2010.php, jde tam nastavit požadovaný rozměr (50x50), případně požadovaný objem (kB).
Těch 50px doporučuji hlavně pro tu šířku, jinak se to pak vizuálně rozhodí a posune, na výšku by to teoreticky mohlo být i víc, nicméně pak zase v případě krátkých příspěvků bude ikonka zbytečně natahovat délku příspěvku. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana.k
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 7. 2012 18:32:17 |
|
|
Diky April, zkusim na to pozdeji mrknout _________________ Jana & Melody & Sunshine |
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 7. 2012 18:33:31 |
|
|
Také moc děkuji. Hezký večer. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 7. 2012 19:21:07 |
|
|
Pokud se vám děvčata nechce stahovat kvůli tomu program, napište mi SZ a domluvíme se a fotku vám upravím dle požadovaných parametrů _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana.k
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 7. 2012 6:36:37 |
|
|
Betty, to by bylo prima, ja jsem totiz na pc programy antitalent
Muj mailik je jkoulo@seznam.cz, jak to muzem udelat? - napises mi tam, kam ti muzu poslat fotku na zmenseni?
Diiikyy mooc!! _________________ Jana & Melody & Sunshine |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana.k
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 7. 2012 15:50:02 |
|
|
Diky!!! uz se hned citime kompletnejsi _________________ Jana & Melody & Sunshine |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 7. 2012 19:38:12 |
|
|
Jana.k napsal: | Betty, to by bylo prima, ja jsem totiz na pc programy antitalent
Muj mailik je jkoulo@seznam.cz, jak to muzem udelat? - napises mi tam, kam ti muzu poslat fotku na zmenseni?
Diiikyy mooc!! |
Tak než jsem se dostala večer k netu už máš krásou ikonku hotovou _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana.k
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 7. 2012 6:35:05 |
|
|
Betty, me prisel mailik od April, at ji poslu fotku, myslela jsem, ze jste nejak propojeny, nechtela jsem nikoho "zradit"
Kazdopadne jste moc hodne obe a jeste jednou diky _________________ Jana & Melody & Sunshine |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 7. 2012 7:09:32 |
|
|
Jinak vůbec není zač. A myslím, že Betty to jako "zradu" nebere, jen jsem byla rychlejší
Ono platí to i pro Micubiši, stačí písnout SZ a není problém se domluvit a s tvorbou ikonky pomoct. V podstatě to platí i pro ostatní _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 7. 2012 8:35:35 |
|
|
Jana.k napsal: | Betty, me prisel mailik od April, at ji poslu fotku, myslela jsem, ze jste nejak propojeny, nechtela jsem nikoho "zradit"
Kazdopadne jste moc hodne obe a jeste jednou diky |
Jeja to vůbec nevadí April je prostě rychlá jako blesk Já byla celý den mimo. Nic se neděje, hlavně, že ikonku máte _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
|
|
Odpovědět
|
|
Jana.k
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 7. 2012 6:23:17 |
|
|
jojo, taky jsem koukala, jak byla April bleskurychla
Krasny den vsem! _________________ Jana & Melody & Sunshine |
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 7. 2012 16:47:12 |
|
|
Já také ještě jednou děkuji, konečně se nám to podařilo. Jen ještě, prosím, je někde návod na fotky do galerie? Ty moje mají také špatmý formát, díky. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 7. 2012 18:05:46 |
|
|
Osobně používám i na fotky do galerie ten JPEG Resampler, a při úpravách nastavím "Zmenšit na" rozměr delší strany na 500px (programu je jedno, jestli je to na výšku, nebo na šířku, vezme prostě tu delší stranu a kratší upraví automaticky poměrově, takže se fotka nezdeformuje). A na té kartě "Výstupní formát" nastavím kvalitu na 90-95 % (pro oko je ten rozdíl nepostřehnutelný), ta změna kvality výrazně sníží velikost v kB, ta velikost v kB by měla být max. 100kB.
Každopádně šlo by používat jakýkoliv grafický editor (Irfan, Gimp, ...) a nastavit uvedené parametry (500px delší strana a 90% kvalita).
Jinak původní modrokocouří návod a popis určité automatické upravy systémem je tady:
http://www.modrykocour.cz/kockoalbum-napoveda.php#format
Nicméně raději si fotky do daného formátu upravím sama, protože už na PC vidím, jak se fotka zobrazí. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 7. 2012 18:46:28 |
|
|
Díky, po dovolené se pokusím. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 7. 2012 20:42:47 |
|
|
Micubiši napsal: | Já také ještě jednou děkuji, konečně se nám to podařilo. Jen ještě, prosím, je někde návod na fotky do galerie? Ty moje mají také špatmý formát, díky. |
Super, to mám radost,že to vyšlo _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
|
|
Odpovědět
|
|
|