<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
pucinka007
|
Předmět: Antikoncepční čip Přitlapkováno: 6. 6. 2013 23:48:24 |
|
|
Zdravím všechny
Máme doma ročního kocourka kanadský sphynx a za týden si jedeme pro nádhernou malou výstavní kočičku také sphynx - teď tedy řešíme otázku.
Koťátka jednou určitě chceme, ovšem rozhodně ne příliš brzy. Kočičce bude teprve 14 týdnů, ale bojíme se, kdyby začala mrouskat brzy... (čip prý začne účinkovat až po šesti týdnech, tak bychom to chtěli mít rozhodnuté předem)
Proto se chci zeptat, jakou vy volíte antikoncepci? Já uvažuji o čipu pro kocourka "SUPRELORIN" kočičce bych nerada něco dávala. Prosím o rady zkušenějších chovatelů, moc Vám děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
pucinka007
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 6. 2013 12:15:45 |
|
|
Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
pucinka007
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 6. 2013 16:34:46 |
|
|
Jen bych upřímně chtěla něco trochu současnějšího, přece jenom čtyři roky stará diskuze není úplně aktuální. Pokud by měl někdo nějaké novější téma, ráda si ho přečtu. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 6. 2013 16:41:07 |
|
|
Není to neaktuální, ty odkazy.
Já mám po čipu kocoura neplodného už tři roky, a obávám se, že jsem si ho tím zničila a že se od něj koťat už nikdy nedočkám. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
pucinka007
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 6. 2013 14:13:32 |
|
|
Aha, no to mě tedy moc mrzí
Jaký čip kocourek měl? (značka)
A ještě tedy jak se to dá řešit, pokud je kočička malá a nechceme, aby jí náš mňoukal nakryl příliš brzy. Není žádné jiné řešení? Neřekla bych že všichni mají buď jen kočky nebo kocoury, nebo nemají žádné na chov a všechny vykastrované.
Koukala jsem na, dle názorů zde, prestižní chovné stanice sphynx a mají téměř ve všech chovné kočky i kocoury, to je mají někde zavřené? To se mi nechce věřit. |
|
|
Odpovědět
|
|
Iva Goli Anonymní
|
Předmět: Suprelorin Přitlapkováno: 13. 6. 2013 7:44:24 |
|
|
Suprelorin je registrovaný pre psíkov, chovatelia ho dávajú i kocúrom, no s diskutabilnými výsledkami. Podľa všetkého je to tak, že čím menšie plemeno, tým sú účinky dlhšie a môže sa stať, že kocúr už nikdy plodný nebude. Skôr sa Vám oplatí odsledovať slečnu, nechať prebehnúť prvú ruju bez nakrývania, to znamená oddeliť mačku od kocúra, a potom nasadiť šetrnú antikoncepciu jej, napr. Felipil alebo Provera. Po vysadení tabletiek sa ruja zvyčajne dostaví do 2 až 3 mesiacov. |
|
|
Odpovědět
|
|
pucinka007
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 6. 2013 9:43:53 |
|
|
Iva:
Děkuji za rady, ještě to proberu s panem veterinářem (mám fakt úžasného), ale všem díky |
|
|
Odpovědět
|
|
|