<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
olina pa
|
Předmět: nadměrné línání Přitlapkováno: 5. 9. 2011 19:49:47 |
|
|
Dobrý den. Mam 2 britské kočičky. Modrou, 7 let a mramorovou 4 roky. obě jsem je nechala v březnu vykastrovat a od té dopby strašně línají. Krmim ROYAL CANIN. ted obesity, pratože se i dost spravily. Co poradíte? |
|
|
Odpovědět
|
|
Aprilka
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 9. 2011 6:43:08 |
|
|
Dobrý den, máme podobně staré a také kastrované britky, s línáním bojujeme už několik let. Vyzkoušeli jsme různé granule od RC a Hills, rybí olej (ten mi odmítli jíst) a jediné, co má viditelné výsledky je vyčesat je 1x za týden hřebenem Furminátor (psalo se tu o něm a dá se za 200-300 kč koupit např. na Aukru). _________________ Aprilka, Chiqui a Diego |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: nadměrné línání Přitlapkováno: 7. 9. 2011 17:35:13 |
|
|
olina pa napsal: | Co poradíte? |
Vyčesávat. Línání na jaře a na podzim je úplně normální - na jaře se kočky zbavují zimní srsti, na podzim se chystají prozměnu na zimní srst. S kastrací to nesouvisí, a myslím, že krmivem se to dá ovlivnit minimálně - kvalita srsti ano, ale množství pouštěných chlupů moc ne.
V bytech je situace s pouštěním chlupů o to složitější, že je v nich tepleji, či chladněji než v přírodě a kočky se tomu prostě taky přizpůsobí; navíc ani změny počasí, kdy léto nevypadá jako léto a zima jako zima prostě mají na organismus vliv.
Doporučuji výše zmíněný furminátor, umí vytáhnout z koček uvolněnou podsadu a rozhodně to sníží množství chlupů v bytě a kočkám se tím usnadní práce se srstí. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že po vyčesání furminátorem mají kočkouni srst lepší a po určitou dobu z nich padá menší množství chlupů (protože ty co vyčešu, by jinak samovolně vypadaly). _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
olina pa
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 9. 2011 18:03:49 |
|
|
Děkuju za radu. Hřeben jsem již obědnala. Doufám, že to pomúže. Děkuju. |
|
|
Odpovědět
|
|
Verity
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 9. 2011 12:33:54 |
|
|
Furminátor také doporučuji. Taky mám Britku, která letos začala ohromně línat, vysávala jsem každý den. Po použití furminátoru jsem šla skoro bouchnout rychlý špunty, protože jsem sama takovýmu výsledku nevěřila.
Stačí vyčesat ji jednou za dva, klidně tři týdny. Beru to tak důkladně, že v kratších intervalech kartáč stejně nic nebere.
Na Aukru se dá koupit za cca 250 Kč i s poštovným, nemusíte za něj dávat 6-7 stovek v e-shopu. _________________ "Without the heart
there can be no understanding
between the hand and the mind." |
|
|
Odpovědět
|
|
olina pa
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 9. 2011 10:29:30 |
|
|
Tak to jsem nezažila!!! Furminátor funguje SKVĚLE!!! Bylo to u nás jak kdysi u mé babičky při draní peří. Děkuju za radu. Dokonce jsem ho sehnala na AUKRU za 186kč. Tak supr. Děkuju. |
|
|
Odpovědět
|
|
terizek296
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 7. 2013 6:05:07 |
|
|
Já mám dvě briské kočky - kocoura, a kočku, + ještě obyč. mourovatého kocourka. Britská kočička nelíná téměř vůbec, ale briťák, jen pohladím a mám v hrsti chomáč chlupů. Takhle nepřiměřeně líná už tak rok. Snažím se vyčesávat, koupila jsem si na vlasy Tangle Teezer, je to takový kartáček na vlasy, vyčesává líp jak drátový karáček na srst, kočkám je příjemnější, ale ať vyčesávám jak vyčesávám, pořád mám co, a pořád se mu ta srst uvolňuje. Dělám to už několikrát týdně. Přemýšlela jsem i o vitamínech, ale je hodně vybíravý. Nebo máte ještě nějaký tip? Myslíte že bych také měla zkusit ten furminátor... |
|
|
Odpovědět
|
|
|