Zplstnatělé tvrdé chuchvalce chlupů
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
december_sun
|
Předmět: Zplstnatělé tvrdé chuchvalce chlupů Přitlapkováno: 29. 1. 2014 18:41:08 |
|
|
Ahojte, potřebovala bych poradit. Naší ragdollce se začali v srsti tvořit opravdu nehezké zlepené tvrdé chuchvalce chlupů, a to i když se jí snažíme česat pravidelně. Vyčesat kefou nejdou v žádnem případě, na to jsou už moc velké a tvrdé, a včera jsem s hrůzou zjistila, že nejdou ani ostříhat. Plánuju s tím zajít k veterináři, ale zajímalo by mě, zda tady někdo nemá podobnou zkušenost, jak se toho dá zbavit ? Třeba nějaký šampón, nebo něco .. ?
Za každou radu předem děkuju. |
|
|
Odpovědět
|
|
alzbetakocka
|
Předmět: Re: Zplstnatělé tvrdé chuchvalce chlupů Přitlapkováno: 24. 5. 2014 19:32:36 |
|
|
december_sun napsal: | Ahojte, potřebovala bych poradit. Naší ragdollce se začali v srsti tvořit opravdu nehezké zlepené tvrdé chuchvalce chlupů, a to i když se jí snažíme česat pravidelně. Vyčesat kefou nejdou v žádnem případě, na to jsou už moc velké a tvrdé, a včera jsem s hrůzou zjistila, že nejdou ani ostříhat. Plánuju s tím zajít k veterináři, ale zajímalo by mě, zda tady někdo nemá podobnou zkušenost, jak se toho dá zbavit ? Třeba nějaký šampón, nebo něco .. ?
Za každou radu předem děkuju. |
Dobrý den,
V každém případě zajděte za veterinářem, a do budoucna zkuste dbát na prevenci. Pro zkvalitnění srsti pomáhá i správné krmivo. Po vhodném krmivu by srst měla být pevnější, pružnější a lesklejší, tudíž by se neměla ani tolik zacuchávat. Proto bych Vám v první řadě doporučila krmit kvalitním krmivem, které bude pečovat o zdravou srst. |
|
|
Odpovědět
|
|
|