<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Cico Ciciak
|
Předmět: Pšenica ako tráva - Pleseň? Přitlapkováno: 1. 6. 2014 16:36:19 |
|
|
Zdravím. Chcel by som vás poprostiť o radu ohľadom trávy pre mačky. Sadím pšenicu pre mačku ako trávu a stále mi niektoré semená akoby splesnivejú, vytvoria sa na povrchu zeminy také biele chuchvalce ako pleseň. Robí sa to aj vám? Čím to môže byť? Netreba pšenicu tak moc zalievať? Môže to mačke nejako škodiť, ak sa tá pleseň šíri aj do samotnej trávy? Čo by ste mi poradili, alebo s čím máte dobré skúsenosti. Skúšal som trávu priamo zo zverimexu tuším od Gimpetu, ale moc to nerástlo. Dá sa sadiť aj raž, jačmeň? Je vhodný pre mačky? Alebo mohol by som zasadiť aj normálne zrná, ktoré sú určené k domu pre trávnik? Asi by to nemalo byť nebezpečné, keď to jedia aj mačky pri domoch, nie? A čo taký šáchor alebo šanta? So pšenicou nemám problém, mačka ju v pohode papá. Trápi ma len tá pleseň alebo čo to je. Vďaka |
|
|
Odpovědět
|
|
PetraS Anonymní
|
Předmět: Tráva Přitlapkováno: 1. 6. 2014 18:34:34 |
|
|
Dobrý den , máme léta šáchor a maximální spokojenost. Kočky ho mají rády a je to i pěkná rostlina.
Petra |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 6. 2014 19:33:41 |
|
|
Také máme šáchor a je ve velké oblibě. Šáchor je vlastně vodní rostlina, takže tam se nemusíte bát, že jí přelijet, spíše naopak. U nás se dá koupit ve většině hobby marketů v oddělení zahrady.
Jinak se prodává i vyrostlá tráva pro kočky. Tu také kupuji a kočkám chutná. Dá se také koupit v hobby marketech. Já se vždycky domluvím u nás v malém květinářství a oni mi jí seženou. Myslím, že nebude problém ji sehnat ani na Slovensku. _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 6. 2014 6:25:06 |
|
|
Proč se vám dělá ta plíseň to nevím,ale zkuste méně zalévat.Zasít můžete i ječmen,nebo semena trávy.Některé kočky jedí i tu šantu,ale ta roste více venku,kde se rozroste na veliké trsy a vydrží několik roků.Také šáchor mají kočky rády,jak píší děvčata výše
BBLMM |
|
|
Odpovědět
|
|
Cico Ciciak
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 6. 2014 11:31:04 |
|
|
Ďakujem za odpovede. |
|
|
Odpovědět
|
|
wanesaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 8. 2014 12:37:54 |
|
|
Já sázím ječmen setý pravidelně,když jim začne starý žloutnout,hned zasadím nový a za 10 dní už mlaskají.Já mám totiž asi krávy a ne kočky:-)Nikdy mi nezplesnivěl,zasadím,zaliju a za týden máme travičku.Šantu kočičí jim sázím do velikého truhlíku a na zimu nasuším.Kocourovi chutná víc ta sušená než ta čerstvá.Ale občas nepohrdne i čerstvou,to je schopný sežrat i 5 lístků najednou.Prý je to dobré i na trávení,Kočka to vždy jen olíže a nejí .Sušenou ráda čuchá ,nic víc a kcour jí žere hlavně sušenou:-) |
|
|
Odpovědět
|
|
|