Zvraceni?
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Vesper
|
Předmět: Zvraceni? Přitlapkováno: 25. 11. 2014 20:04:14 |
|
|
Dobrý deň, mám doma rok a pol starú klapouchú mačičku, ktorá bola kastrovaná pred rokom. Posledné mesiace niekedy po jedle vyvráti granulky čo zjedla aj s hnedastou tekutinou, čo zapácha za granulkami.... nie je to stále a tak zo začiatku sme si mysleli že je to len z jej pahltnosti (zvyčajne sa to stalo ak zjedla naraz veľa granúl, alebo veľmi rýchlo). Tak sme začali do misky dávať len malé množstvo granuliek a chvíľu bol pokoj, aj keď niekedy ak to zje rýchlo opäť sa povracia, no zdá sa mi že niekedy zase papa pomaličky a aj tak sa povracia. Začínam byť bezradná a bojím sa o ňu. Krmivo sme nemenili, niekedy dostane aj kapsičku, no i tie skôr vynechávame lebo sme sa báli, že tie jej neprospievajú. Môže to byť fakt len jej pahltnosť, či by som mala zájsť do veterinára? Inak hrať sa hra, behá, spinká, na zachodik chodí pravidelne, stolica normálna... Krmíme ju granulkami mix Happy Cat a Hills pre kastrátov a kapsičky sem tam Cosma.
Za odpoveď a rady vopred ďakujem.... |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Zvraceni? Přitlapkováno: 27. 11. 2014 19:57:14 |
|
|
Tak dá se říct, že kočky prostě občas zvrací. Řekla bych, že když ty blitky trochu "prozkoumáte", naleznete v nich chlupy - někdy víc, někdy míň. Někdy můžete najít ukázkový bezoár, někdy jen třeba vyzvracenou obarvenou vodu. Občas mám pocit, že bych o blitkách našich tří expertů mohla napsat minimálně diplomovou práci
Pokud je jinak kočka v pořádku, nezvrací několikrát za den, není vyčerpaná, není ve zvracení krev, tak si myslím, že se takhle zbavuje chlupů v žaludku, které při čištění spolyká. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Vesper
|
Předmět: Re: Zvraceni? Přitlapkováno: 25. 12. 2014 12:54:40 |
|
|
Ďakujem |
|