<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
tonoucí se stébla chytá
|
Předmět: však já vám ukážu!- že by pomsta? Přitlapkováno: 25. 7. 2017 15:00:59 |
|
|
Zdravím Vás Kočičáci,
máme doma asi 5ti letého kocoura, kastrovaného, je to běžný kocour, nic šlechtěného. Koncem letošního dubna ho dost potrápily močové cesty- nemočil, byl na cévkování pod narkózou, katetr mu byl špatně připevněn, hned druhý den jsme s ním jeli na pohotovost, znovu přecévkování, pak dlouhá léčba, katetr mu byl ponechán zhruba deset dní. Doma bylo peklo vše počůrané, kocour v depresích, peníze prakticky vyhozené oknem! Změnili jsme veterinu, tam ho museli rozříznout, takže další přeléčení....no teď cca po 4 měsících, kocour stále "ukapává" hlavně když vyleze ze záchudku, hrozně hrabe a vše roznáší po bytě, konzultovaly jsme to na veterině, bylo nám doporučeno vyhledat kočičího odborníka na poruchy chování ( to by nás finančně už zruinovalo a nemáme k tomu důvěru) a nebo dát kocoura pryč! To nechceme dopustit!! Já osobně si myslím ( a pevně v to doufám), že nám to kocourek dává jen pěkně vyžrat. Potřebujeme poradit, jak s takhle dlouho deprimovaným kocourem naložit, aby fungoval normálně, nebál se atd. Je to svéráz už od malička trochu jiný, ale nemyslím si, že by kočičí psycholog zafungoval líp než rady dlouholetých chovatelů. |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 7. 2017 15:30:24 |
|
|
Když je problém s močením mimo záchůdek, první je zjistit, jestli není nějaký zdravotní problém. Což u Vašeho kocourka byl, ale není tam ještě třeba něco dalšího? To by asi chtělo ověřit.
Další otázka, nezměnilo se něco pro kocoura zásadního? Zmizel oblíbený pelíšek, něco takového?
Problém může být také se záchůdkem samotným. Možná se pletu, ale kocour ho může mít (zcela iracionálně) spojený s bolestí, kdy měl třeba problém s močovými cestami, a tak čurá mimo. Možná přidat další záchůdek někam jinam? (Samozřejmě, pokud je to možné.)
Podstatná je i četnost čištění záchůdku... zrovna dneska jsem to tady psal, můj kocour je na to s věkem víc a víc citlivý a víc mu neuklizeno vadí... nezměnila jste třeba také stelivo?
Ještě zkuste kouknout sem:
- https://www.modrykocour.cz/rady/veterinarni-poradna/veterina-curani-kocky-do-postele
- https://www.modrykocour.cz/rady/pece-o-kocoure/necistotna-kocka _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
mirkacab
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 7. 2017 16:26:21 |
|
|
Dobrý den.
Chce to také kocourka celkově hodit do klidu ,jak se říká:-)
Dala bych ještě jeden záchůdek,koupila Bachovy kapky a do zásuvky Feliway.
A hlavně nepodceňovat diety.
Tohle všechno nám hodně pomohlo.
Držíme pěsti ať se to zlepší.
M.C. |
|
|
Odpovědět
|
|
tonoucí se stébla chytá
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 7. 2017 18:29:08 |
|
|
Žádné změny se u nás nekonaly, nebo nic vědomého.
Na záchod chodí často a močí málo, vyleze, nabordelí, nakape všude, mi to uklidíme a jde znova a tak to u nás jede celý den. Je pravda, že se to teď poslední dva dny malinko opravdu nepatrně zlepšilo, nebo jsem už otupěla
Stelivo má už asi rok a půl stejné, ale o změně taky přemýšlíme.
Za nápad s dalším záchodem moc díky, určitě to zkusíme!! Na stránky mrknu. Díky moc |
|
|
Odpovědět
|
|
tonoucí se stébla chytá
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 7. 2017 18:43:04 |
|
|
Zdravím
Bachovky jsem obstarala v sobotu, ty"Krizovky", na zkoušku. Zatím nevím, ale jsem rozhodnutá vydržet. Máme i Kozlík, k tomu rád občas čuchne, ale jinak nic. Ten zabírá spíš na mě!
Feliway jsme už také zkoušeli a žádný úspěch to nemělo. Přijde mi, že cokoliv je zaručeně kočičí trhák, tak to ten náš "vágus" ignoruje.
Na dietě je vlastně od začátku všech těch obtíží. Něco málo už dal dolů. |
|
|
Odpovědět
|
|
|