<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Krepelka
|
Předmět: Péče o uši Přitlapkováno: 23. 5. 2006 20:26:45 |
|
|
Pročetla jsem si pár příspěvků v povídání, možná jsem to přehlédla, ale mám dotaz jak správně pečovat u kocouřa o ouška, když byl maličký dal se přeprat ale už je veliký a mám problém mu ouška vyčistit, zatím ještě chvilku drží , čistím mu ouška navlhčenou kosmetickou tyčinkou, vydrží mu čisté ouška jen měsíc. . Prosím o radu jak a co nejlépe zakoupit pro péči o kočičí ouška. |
|
|
Odpovědět
|
|
Romy
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 5. 2006 7:12:53 |
|
|
Používám kapky do uší, dají se koupit v obchodech pro zvířata, stačí kápnou do ucha, promnout a zmizet do bezpečné vzdálenosti. |
|
|
Odpovědět
|
|
nelll Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 5. 2006 8:07:36 |
|
|
Mně se osvědčil vatový tamponek navlčený dětským olejem. Když strčím kočičce do ucha tyčinku, tak se jí to taky nelíbí a cuká, ale čištění vatou si vyloženě užívá, drží a naklání hlavu, jakože ještě. Zkuste nepoužívat ty tyčinky. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Péče o uši Přitlapkováno: 24. 5. 2006 8:16:47 |
|
|
My, za dva roky, co máme Maxíše a Rubku, nijak výrazně uši nečistíme, jen občas, když mají vyloženě něco na plachťácích, tak si říkám, že bych jim to měla očistit, a než se k tomu dostanu, očistí si to sami.
Čištění uší je u koček poměrně individuální záležitost a co jsem četla, tak není zapotřebí jim uši čistit, že se pročistí samy ...
Někdo čistí, někdo ne ...
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Pomněnka
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 5. 2006 9:19:53 |
|
|
Já se přiznám, zatím své kočce taky moc často ouška nečistím. Není proč, nedrbe se, má je čistá, bez nadbytečného mazu. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza N.
Založen: 31.10.2005 Příspěvky: 58 Bydliště: Krajková, okr. Sokolov
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 6. 2006 16:26:04 |
|
|
My ouška čistíme Montíkovi 1x za měsíc buď kapeme nebo vytíráme vatovým tamponem a nebo používáme kosm.tyči ( ty v případě, že mazu je docela dost) a to praktikují tak, že si na Montyho trochu přisednu a on docela drží - dobrej fígl je když spí nebo je rozespalý.
U Rozárky je to trochu problém, protože jsme si ji brali od rodiny, kde mají asi 4 kočky a ty mají možnost chodit ven. Rozárka měla v uších nějaké breberky, vet nám je vyhubil, ale ještě po měsíci čistíme ouška každý týden a pořád je co čistit, ale je statečná a drží asi jí to dělá dobře.
Montík to na štěstí nechytil to by bylo s čištěním o něco horší |
|
|
Odpovědět
|
|
liw
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 6. 2006 20:18:21 |
|
|
Tereza, cistenie kazdy tyzden velmi dobre poznam. So spinavymi usami sme bojovali mesiace, veterinari tvrdili, ze to nie je problem. Nasa nova veterinarka zistila, ze ma kocur bakterie, dostali sme kvapky do usi. Je to boj 2x denne. Bakterie su sice znicene, ale teraz chodime kazdy druhy den na vyplachy usi, aby sa podarilo dostat ich do normalu - teda cistit max. raz mesacne. Ze by sme necistili vobec, s tym bohuzial uz nemozeme pocitat. Zvysni dvaja kocuri su v pohode a usi sme sa im nikdy nemuseli ani dotknut. Snad to u Vasej malej dopadne lepsie. Drzim palce. |
|
|
Odpovědět
|
|
|