pohyb venku - očkování
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
lokiII
|
Předmět: pohyb venku - očkování Přitlapkováno: 29. 6. 2012 10:01:20 |
|
|
Ahoj,
přestěhovali jsme se z bytu do rodinného domu a kocour začal dost chodit ven. Na zahradě je pes a v okolí se pohybují místní kočky, se kterýma brzo přijde do kontaktu. Můžete mi poradit jaké očkování by měla kočka chodící ven mít? Vím že mi poradí veterinář, ale zajímá mě i názor vás chovatelů.
Díky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Čert.cz
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 6. 2012 13:12:58 |
|
|
Ahoj,
kočičí veterináři nedoporučují vakcínu Biofel. Vzteklina se v naší republice neobjevila již mnoho let, takže ta snad není nutná. Mé kočky chodí volně ven a mám je očkované trojkombinací. Měla by je dostatečně chránit. Spíše bych vakcinaci neodkládala, protože kocourek bude chráněný až po následném přeočkování. |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 7. 2012 0:11:12 |
|
|
Vzteklina se dle včerejších zpráv aktuálně s velkou pravděpodobností objevila v Plzni. Jde o to, zda se kocour bude držet na Vaší zahradě - spíše ne a začne si zvětšovat teritorium, kde hrozí i jiná nebezpečí. Ale v případě pohybu kocoura bez kontroly po venku a styku s místními venkovankami bych doporučila naočkovat vše, tzn. k trojkombinaci i vzteklinu, chlamydie a leukózu, já mám dobrou zkušenost s Purevaxem RCPCH+FeLV. _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
skudlikova
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 1. 2018 21:21:18 |
|
|
my si taky nechali poradit od veterináře, v tomhle se vubec neorijentuju |
|
|
Odpovědět
|
|
Čeníšek
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 12. 2018 8:41:28 |
|
|
My máme kromě základní trojkombinace RCP ještě chlamydie a leukózu, vakcina Purevax RCPCHFLv a vzteklinu neadjuventní vakcinu Purevax Rabies. |
|
|
Odpovědět
|
|
|