<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Verunka
|
Předmět: sýpání a chrápání Přitlapkováno: 21. 6. 2006 12:22:13 |
|
|
Zdravím,
můj kocourek (mainská mývalí, 8 měsíců) při spaní nebo i jen tak když leží a nespí hrozně sýpe. Dělá to už dlouho, když spí tak chrápe jak člověk, musím do něj kolikrát v noci šťouchnout, protože se to nedá poslouchat. Může to být nějaká nemoc? Nebo je to normální? |
|
|
Odpovědět
|
|
liw
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 6. 2006 12:45:30 |
|
|
Verunka, moze to byt jedno aj druhe. Nam to robi britsky kocur - vzdy ho spolahlivo najdeme podla hluku
Veterinar mu ale pre istotu robil roentgen, aby sme mali istotu, ze ma priechodnu tracheu a nie je nijak deformovana ci zuzena. Kocur je v poriadku, len bude takto "hlucny" cely zivot. Ten zvuk robia zahyby, ktore ma v nosteku.
Vacsinou, ked takto macka chrapci v spanku alebo v klude, netreba sa bat. Horsie by bolo, ak by chrapcala pri namahe a podobne. Ak ale chcete mat istotu, nechajte ho zroentgenovat.
drzim palce. |
|
|
Odpovědět
|
|
Verunka
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 6. 2006 13:43:53 |
|
|
Při normálních činnostech - hraní, chůze, atd. to nedělá. Jen když si lehne a začne usínat. Když usne tvrdě, tak už tak "nechrápe". Já vždycky v noci mlaskám na přítele a on to dělá kocour:-)) |
|
|
Odpovědět
|
|
Lusilka
|
Předmět: :))))) Přitlapkováno: 22. 6. 2006 12:00:20 |
|
|
Verunka napsal: | Při normálních činnostech - hraní, chůze, atd. to nedělá. Jen když si lehne a začne usínat. Když usne tvrdě, tak už tak "nechrápe". Já vždycky v noci mlaskám na přítele a on to dělá kocour:-)) |
Zdravím Verunku: musím se do tohoto přidat, jelikož, jak dobře víš, naši Barmští kluci - chrápou šíleným způsobem a ještě k tomu, když začnou dovádět a kočkovat a lítam jak střely po bytě a zastaví se, to máš vidět, spíše slyšet, jak sýpají, taky jsem se nad tím, když byli koťátka, pozastavovala a chtěla navštívit veta, ale prý je to normální. Bagheera a Ballou mají celkem větší čumáčky a připadá mi, že ja mají hodně placaté a průchodnost žádná. Ale neboj, neznamená to nic vážného. Doufám, že se s Domim máte skvěle a že kluk je velký jako buk !!
Moc vás zdravíme
Lucka + Bagi + Ballou. |
|
|
Odpovědět
|
|
Verunka
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 6. 2006 13:15:21 |
|
|
Ahojky Lucí, Ballou a Bagi, posílala jsme Vám na mail pár fotek Dominika, došli?
S tím sýpáním jsem také klidnější, maminy kočka to dělá taky a pár známých mi to také potvrdilo. Kdyby to dělal i normálně, bylo by to horší. Včera jsem ho půl dne zkoumala a on na mě koukal jak na blbouna:-)) |
|
|
Odpovědět
|
|
|