<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
jirina39 @seznam.cz Anonymní
|
Předmět: Hračka pro zvídavého kočičáka Přitlapkováno: 3. 7. 2006 10:27:46 |
|
|
Ahoj!
Valentýnek má novou hračku, které se nemůže "nabažit".
Nápad není můj, ale doporučuji všem, kdo mají hravého kočičáka.
Potřebujete krabici od bot i s víkem.Do všech stran, mimo dno, vystříhejte kulaté otvory průměr 5 cm.Na delší plochu dva otvory na menší plochu jeden.Některé ať jsou až po dno.Krabici upravte, aby se neotevřela a dovnitř nasypte pár oblíbených pamlsků(granule,suché rybky,kousíček masa atp.)Kočičák ucítí pochoutku a začne ji z krabice dobývat.Sametové pacičky prostrkuje otvory, nakukuje dovnitř a krabicí různě pohybuje, až se mu dílo podaří.Je to velká zábava pro kočičáka i pro diváky.Také víte o nějaké zajímavé hračce pro kočičáky?Nnapište. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
Předmět: hračky Přitlapkováno: 3. 7. 2006 11:24:28 |
|
|
Až bude čas tak to možná vyzkouším, jinak u nás je pro Rafa zaručená hračka klasická pletená bužírka, pro Aliho provázky a nitky... |
|
|
Odpovědět
|
|
Pomněnka
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 7. 2006 11:52:19 |
|
|
U nás vede myška připevněná na gumě. Guma je uvázaná vysoko na patře na spaní vedle podpěrného sloupu patra,který je obalený sisalem (zatím sisalem, ten totiž hrozně dělá nepořádek a tak dám nejspíš prádelní šňůru). Kočky chytají myš, která jim na gumě neuvěřitelně skáče a lítá do výšky a kočky skáčí na sloup a když se povede, myš skončí nahoře na patře a pak vyšplhají po sloupu a myš uloví. Je to zábava jak pro jednu kočku tak pro obě je to honička na dlooouho Toť pro inspiraci |
|
|
Odpovědět
|
|
Romy
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 7. 2006 13:46:40 |
|
|
U nás jo no1 papírek od zozolek, je pěkně šustivý a kočka za ním lítá jak pominutá. Takže nezbývá než kupovat klukům bombony aby si měla kočička s čím hrát. |
|
|
Odpovědět
|
|
Jollinka
Založen: 04.09.2006 Příspěvky: 20 Bydliště: Praha a Valašské Meziříčí
|
Předmět: Re: Hračka pro zvídavého kočičáka Přitlapkováno: 11. 9. 2006 15:38:44 |
|
|
U nás teda zatím nejvíc vede úplně obyčejná prozaická mašlička od dárku k narozeninám ;o) Máme spoustu hraček, myšek, míčků a podobných radůstek, ale stuha je prostě stuha |
|
|
Odpovědět
|
|
Anonymní
|
Předmět: Re: Hračka pro zvídavého kočičáka Přitlapkováno: 29. 9. 2006 8:27:10 |
|
|
jirina39 @seznam.cz napsal: | Ahoj!
Valentýnek má novou hračku, které se nemůže "nabažit".
Nápad není můj, ale doporučuji všem, kdo mají hravého kočičáka.
Potřebujete krabici od bot i s víkem.Do všech stran, mimo dno, vystříhejte kulaté otvory průměr 5 cm.Na delší plochu dva otvory na menší plochu jeden.Některé ať jsou až po dno.Krabici upravte, aby se neotevřela a dovnitř nasypte pár oblíbených pamlsků(granule,suché rybky,kousíček masa atp.)Kočičák ucítí pochoutku a začne ji z krabice dobývat.Sametové pacičky prostrkuje otvory, nakukuje dovnitř a krabicí různě pohybuje, až se mu dílo podaří.Je to velká zábava pro kočičáka i pro diváky.Také víte o nějaké zajímavé hračce pro kočičáky?Nnapište. |
Já jsem vyrobila podobnou krabici pro koťata, ale použila jsem plochou krabici větších rozměrů (od videorekordéru) a některé otvory jsem udělala tak velké aby jimi koťata mohla prolézt dovnitř, ale dospělé kočky ne. Jiné otvory jsou menší jen na packu. Dovnitř jsem dala nějaké hračky. Teď už je krabice zničená a vyhozená ale užili jsme si s ní spoustu legrace. Taky používám krabičky od papírových kapesníků - když kapesníky soptřebujeme tak vytrhnu průhlednou fólii a dovnitř dám nějakou hračku. Kočky se snaží packou hračku vylovit a když se jim to podaří tak jí tam zase samy vrací. |
|
|
Odpovědět
|
|
mixatko.v
|
Předmět: Hračka Přitlapkováno: 24. 8. 2009 22:49:27 |
|
|
Nedávno jsem nechala na zemi krabici od banánů.Okamžitě se z ní stala hračka pro kočičáky.Jeden uvnitř, druhý venku na sebe mžourali těmi otvory v krabici a protahovali jimi pacičky.Moc jsem se jim nasmála.Pak jsem krabici postavila a ona spadla a uvěznila kocoura.No, to bylo divadlo k popukání ! |
|
|
Odpovědět
|
|
Catca
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 9. 2009 17:11:46 |
|
|
Podlehla jsem nabídce na internetu a zakoupila laserové ukazovátko: Je to vlastně propiska se dvěma tlačítky, jedno rozsvítí malou ledlampičku a druhé červený bod, kterým můžete ukazovat, nebo taky simulovat kočce kořist. Jáááááj - to jsem neměla dělat. Zábava je to ohromná - Baruška byla ochotna vylézt snad i na strop, přičemž já seděla v křesle a plakala smíchy. Po chvíli jsem "červenou mouchu" zhasla, uložila do krabičky a zavřela do šuplíku v psacím stole k ostatním tužkám. Ale ouha - Baruna ví, kde ta moucha je. Zoufale se do šuplíku dobývá. POkud hluboce spí a já si musím nedejbože vytáhnout nějakou tužku, je ihned vzhůru a řítí se ke mně a...šuplíku. Stále čeká, že už tu mouchu vytáhnu. Stále ji hledá, prosebně na mne kouká. Hrála jsem si s ní 3x, potom jsem od toho upustila. Nic jiného ji totiž nebavilo, hledala pouze mouchu. Bylo mi jí líto. Teď už se vzpamatovává, honíme zase plyšové myšky, zvonící míčky, živé mouchy, zápasíme spolu, ona se schovává se do krabic a do tunelu, vypadá to, že postupně zapomíná. "Červená moucha" leží stále v šuplíku. Bojím se na ni i jenom kouknout. Ten Barunin pohled vám nepřeju vidět. |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 9. 2009 15:56:00 |
|
|
Catca napsal: | Podlehla jsem nabídce na internetu a zakoupila laserové ukazovátko: Je to vlastně propiska se dvěma tlačítky, jedno rozsvítí malou ledlampičku a druhé červený bod, kterým můžete ukazovat, nebo taky simulovat kočce kořist. Jáááááj - to jsem neměla dělat. Zábava je to ohromná - Baruška byla ochotna vylézt snad i na strop, přičemž já seděla v křesle a plakala smíchy. Po chvíli jsem "červenou mouchu" zhasla, uložila do krabičky a zavřela do šuplíku v psacím stole k ostatním tužkám. Ale ouha - Baruna ví, kde ta moucha je. Zoufale se do šuplíku dobývá. POkud hluboce spí a já si musím nedejbože vytáhnout nějakou tužku, je ihned vzhůru a řítí se ke mně a...šuplíku. Stále čeká, že už tu mouchu vytáhnu. Stále ji hledá, prosebně na mne kouká. Hrála jsem si s ní 3x, potom jsem od toho upustila. Nic jiného ji totiž nebavilo, hledala pouze mouchu. Bylo mi jí líto. Teď už se vzpamatovává, honíme zase plyšové myšky, zvonící míčky, živé mouchy, zápasíme spolu, ona se schovává se do krabic a do tunelu, vypadá to, že postupně zapomíná. "Červená moucha" leží stále v šuplíku. Bojím se na ni i jenom kouknout. Ten Barunin pohled vám nepřeju vidět. |
Já nedávno narazila na tuto úžasnou vychytávku Třeba to jednou dorazí i do Čech http://www.moderncat.net/2009/06/22/give-your-moderncat-a-workout-with-the-bolt-automatic-laser-cat-toy-bonus-giveaway/ |
|
|
Odpovědět
|
|
Catca
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 9. 2009 19:38:45 |
|
|
Varuju vás, je to úžasné, ale fakt to může být pro kočindu tak lákavé, že potom už nechce nic jiného. Když vidím svoji číču, jak stále hledá tu "červenou myš", tak jsem z toho perplex. |
|
|
Odpovědět
|
|
lilinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 9. 2009 13:49:39 |
|
|
my to robíme zo zrkadielkom.hádžem prasiatka a cicúchy lovia |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 9. 2009 19:01:26 |
|
|
catco, mohla by jste mi poslat odkaz na to laserove ukazovatko?dekuji moc pavla |
|
|
Odpovědět
|
|
Catca
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 9. 2009 22:18:10 |
|
|
Já nevím, zda se to na nějakém internetovém obchodu v ČR dostane koupit, já ukazovátko kupovala přes slovenská www.4labky.eu. Alôe když si zkusíte zadat do vyhledávače laserové ukazovátko, tak by se to mělo dát najít. Ale fakt varuju. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 9. 2009 23:46:27 |
|
|
laserové ukazovátko jsem koupila u Vietnamců,asi za 40kč i s náhradními bateriemi.
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Hračka pro zvídavého kočičáka Přitlapkováno: 13. 9. 2009 8:49:19 |
|
|
Jollinka napsal: | U nás teda zatím nejvíc vede úplně obyčejná prozaická mašlička od dárku k narozeninám ;o) Máme spoustu hraček, myšek, míčků a podobných radůstek, ale stuha je prostě stuha |
Na mašličky a provázky bych dávala hodně velký pozor a nechala kočičáka s nimi hrát výhradně pod dohledem a jinak sklízela. Kamarádce na pozření provázku nádherný mladý kocourek málem umřel, prodělal 2 těžké operace a přišel o kus střeva-není to vůbec žádná legrace. Já od té doby veškeré provázky, mašličky a podobné věci nenechávám volně přístupné. Stačilo mi, co jsem prožívala s ní-nemusím to mít in natura doma. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 9. 2009 10:56:30 |
|
|
Na lasery taky pozor. Nesmí se posvítit kočičce do očí. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ataner
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 9. 2009 22:47:47 |
|
|
laserové ukazovátko jsem také koupila u wietnamců za 60kč a je naněm i světílko takže ve tmě můžu koukat jak kočičák dovadí, ale taky je potom uplně blázen mohl by se zanim honit celý den:) Hlavně aspon běhá, protože se předtim je válel, tloustnul a s jinýma hračkama si hrál obvykle jen v leže běhat se mu za nima nechtelo ale pro červenou myšku by běžel až na konec světa |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 10. 2009 13:40:10 |
|
|
citace: | Já nedávno narazila na tuto úžasnou vychytávku Třeba to jednou dorazí i do Čech [url]http://www.moderncat.net/2009/06/22/give-your-moderncat-a-workout-with-the-bolt-automatic-laser-cat-toy-bonus-giveaway/ |
Tak už je to tady
http://www.aukro.cz/item766980298.html _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
Sylvie
|
Předmět: Oblibena hracka Přitlapkováno: 6. 12. 2009 15:09:46 |
|
|
Tak ja pridam nasi oblibenou hracku.........uplne super je hybajici se chodidlo pod perinou, ale jde to i bez periny........zabavi to kocicaky i vaseho partnera(musi byt ovsem ochoten nechat si okusovat chodidlo )
http://www.modrykocour.cz/kockoalbum-kocour.php?id=48244 |
|
|
Odpovědět
|
|
Bobr
|
Předmět: Hračka pro zvídavého kočičáka Přitlapkováno: 23. 10. 2012 15:29:49 |
|
|
Cokoliv chrastivého nebo šustivého- stačí i obyčejný kaštan pokud máte lino.
S provázky a malými kuličkami hodně opatrně, také pozor na igelitové tašky.
Jinak nejlepší je umělá myška na gumičce popř. u rybářů umělá chobotnička nebo peří samozřejmě bez háčku na prutu s navijákem [/b] _________________ Bob |
|
|
Odpovědět
|
|
Ditule
|
Předmět: nápady na hračky kočičákům. BLUDIŠTĚ Přitlapkováno: 7. 2. 2013 17:30:23 |
|
|
Tak já se pochlubím svým výtvorem pro mého divocha. jako každá číča miluje krabice, tak mě napadlo vytvořit bludiště s otvory a průchody. Nejsem žádný výtvarný machr spíš opak, ale na tomhle jsem se vyřádila. Postupně dodělávám a přizpůsobuji. Navěšuji hračky apod. Kočičák to od počátku miluje a schovává se před svým psím kamarádem, který se dobývá za ním a okusuje co může. Mám ze svého nápadu radost, tak se chci podělit at máte tip na dáreček pro vašeho miláčka... |
|
|
Odpovědět
|
|
Ditule
|
Předmět: Re: nápady na hračky kočičákům. BLUDIŠTĚ Přitlapkováno: 7. 2. 2013 17:31:13 |
|
|
Ditule napsal: | Tak já se pochlubím svým výtvorem pro mého divocha. jako každá číča miluje krabice, tak mě napadlo vytvořit bludiště s otvory a průchody. Nejsem žádný výtvarný machr spíš opak, ale na tomhle jsem se vyřádila. Postupně dodělávám a přizpůsobuji. Navěšuji hračky apod. Kočičák to od počátku miluje a schovává se před svým psím kamarádem, který se dobývá za ním a okusuje co může. Mám ze svého nápadu radost, tak se chci podělit at máte tip na dáreček pro vašeho miláčka... | tady posílám odkaz na fotky
http://www.modrykocour.cz/kockoalbum-stranka.php?cid=3133 |
|
|
Odpovědět
|
|
|