<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Alinka Anonymní
|
Předmět: Holé místo pod krkem Přitlapkováno: 25. 8. 2006 15:37:43 |
|
|
Dobrý den,
nemohl by jste mi prosím někdo poradit ohledně holého místa pod krkem mé britské kočičky 4 měsíce. Minulý víkend jsme si jí přivezli s přítelem od chovatele to měla na krku škrábanec ale v úterý se začala drbat a teď tam má skvrnu velikosti ořechu bez srsti. U veterináře jsme byli dostali jsme hypermangan a Pevaryl bohužel léčiva nezabírají i na stěrech jsme byli ale výsledky zatím nejsou. Teď jsme dostali antibiotika Synulox ale mám dojem že je na to Alinka ještě malá.
Četla jsem nějaké diskuze a v některé jsem se dočetla o Tee Tree Oil, ale nerada bych jí tím ještě víc přitížila. Jinak jí a hraje si jako každé kotě.
Děkuji
R. |
|
|
Odpovědět
|
|
Laalaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 8. 2006 14:29:44 |
|
|
Možné je že kočičce se bude holé místečko hojit dlouho. Má ho čistě holé nebo se stroupky? Nové chloupky nenarostou během týdne, ale chvilku to trvá. Maminky kocourek Damián měl také pod krčkem lysinku velikou jako pětikorunu a několik týdnů mu to rodiče potírali nějakou růžovou vodičkou, ale už je to hodně let a maminka si nevzpomání jak se jmenovala. Každopádně Damoušek má hodně citlivou pokožku a to holé místečko měl z drbání. Chytil od venkovního kocoura blešku a tak to drbal až vydrbal chlupy. |
|
|
Odpovědět
|
|
Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 8. 2006 8:19:01 |
|
|
Těžko říct. Musíte počkat na výsledky stěru a pak se radit. Stejně to může vypadat po blešce, stejně při obyčejném šrábnutí a stejně třeba u plísně (což je nejhorší varianta). Té se jen tak nezbavíte a musíte očekávat ještě i zhoršení než léčba zabere. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alinka Anonymní
|
Předmět: Re: Holé místo pod krkem Přitlapkováno: 25. 9. 2006 10:03:26 |
|
|
Tak už asi víme co máme. Máme alergii na některou ze složek v krmivu zatím bohužel nevíme na kterou Zkoušíme Hil´s pro alergiky ale drbeme se po 4 dnech dál tak snad to zabere časem.
Děkuji za rady
R. |
|
|
Odpovědět
|
|
Laalaa
|
Předmět: alergie Přitlapkováno: 20. 10. 2006 13:32:51 |
|
|
Naše Alžbětka (mladá britka) prý také trpí potravinovou intolerancí. Měla ty samé příznaky co vy. Osobně si dneska myslím, že to ani žádná potravinová alergie nebyla, spíš se škrábla a špatně se to hojilo. Nám se totiž udělaly na krku ošklivé stroupky, které se ne a ne zahojit. Jinak vám mohu poradit další krmivo při hypoalergení dietě. Jedná se o krmivo od firmy Trovet http://www.mhvet.cz/article/161/trovet-lrd-cats.php . Cena je o něco příznivější než Hills. Pohybuje se kolem 500-550Kč za 3kg balení.
Jinak jsem se chtěla zeptat zda také dáváte kočičce antihistaminika? My jsme v prvních dnech léčby podávali Tavegryl tabletky a pak Claritine sirup. Ani u jednoho nebyl znatelný výsledek léčby a tak jsme zůstali jen u diety. Dneska po půl roce jsme Alžbětce pořídili kočičího kamaráda a jelikož Marcíkovi, který je ještě kotě a měl by baštit kotěcí granule, chutná Alžbětky dieta tak oba baští to co se jim zrovna chce a mám dojem, že ne vždy Albí jí ze své misky a světe div se ona se skorem nedrbe. Kupodivu Marcík se začal v oblasti kru drbat. Zřejmě máme doma nějaký alergen který kočkám vadí. Co to však je nevím. |
|
|
Odpovědět
|
|
¨Jája Anonymní
|
Předmět: Re: alergie Přitlapkováno: 20. 10. 2006 17:36:06 |
|
|
Laalaa napsal: | Jinak jsem se chtěla zeptat zda také dáváte kočičce antihistaminika? My jsme v prvních dnech léčby podávali Tavegryl tabletky a pak Claritine sirup. |
Ty léky vám předepsal veterinář? Rozhodně bych nikdy kočce nepodávala žádné léky bez konzultace s vetem. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: alergie Přitlapkováno: 20. 10. 2006 19:17:05 |
|
|
Myslím, že pro Alžbětku jí tyhle léky určitě předepsal veterinář, co vím o tom, co jsme s Laalaa ohledně Alžbětky probíraly. Navíc např. Clatitine je velmi šetrné antihistaminikum podávané i hodně malým děckám.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Laalaa
|
Předmět: alergie Přitlapkováno: 21. 10. 2006 14:42:12 |
|
|
Jj oboje výše zmiňovaná antihistaminika byla na lékařský předpis od veterináře. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ali Anonymní
|
Předmět: Re: alergie Přitlapkováno: 27. 10. 2006 8:10:56 |
|
|
Dobrý den,
antihistaminika nedáváme.
Hill´s asi začíná zabírat. Holá místa se zmenšují a kotě roste v moc pěknou Kočičí slečnu .
Co se týče našeho kocoura ten dostává ráno a večer kousek konzervy ale jinak má k dispozici také granule Hill´s a evidentně mu také chutnají.
Děkuji za informace
R. |
|
|
Odpovědět
|
|
|