Očkování a hned odčervení...
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Pavla B. Anonymní
|
Předmět: Očkování a hned odčervení... Přitlapkováno: 27. 10. 2006 11:01:37 |
|
|
Včera jsem byla se svým tříměsíčním koťátkem na prvním očkování. Byla jsem víc nervózní než chudák kotě a tak jsem si bohužel správně nevtiskla do hlavy všechny informace, které jsem od pana doktora dostala. Kočička dostala injekci a šli jsme vesele domů, i s tabletkou proti odčervení (Cestal Cat), kterou jme jí měli dát až po týdnu. A to je právě to, já na to úplně zapomněla a dala jí půlku tabletky ještě ten večer. Chtěla bych se zeptat, je to velký problém? Kočička žádnou bouli v místě vpichu nemá, chová se úplně normálně, jí atd. Pokud někdo máte zkušenosti s podobnou situací, prosím, napište. Děkuji. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Očkování a hned odčervení... Přitlapkováno: 27. 10. 2006 11:10:28 |
|
|
No jestli jste kočičce nedala celou dávku na odčervení, tak si zajděte k vetovi pro dávku další. Ta půlka tablety na úplné odčervení nejspíš nestačila a to, co Vám zbylo taky ne. Takže bude lepší si zajít pro další. Jinak myslím, že se vůbec nic neděje, byť tedy mám pocit, že "běžnější" praxe je odčervovat ještě před očkováním a ne po očkování, nicméně jsou vetové, kteří odčervují společně s očkováním. Každopádně určitě to kočičce neuškodilo, jen ta dávka byla nedostačující.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Pavla B. Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 10. 2006 11:28:48 |
|
|
Děkuji za odpověď. A ohledně dávky - veterinář mi řekl, že jí mám dát půlku, že jí to stačí, protože je to prcek. Tak snad to bude všechno v pohodě. |
|
|
Odpovědět
|
|
cert
|
Předmět: davkovani Přitlapkováno: 10. 1. 2008 17:22:30 |
|
|
[Cestal cat ma predepsane davkovani 1 tableta na 4 kg živé váhy. Půl tablety by tedy mělo na třímesíční kotě stačit. |
|
|
Odpovědět
|
|
|