<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
jadviga
|
Předmět: Vylomený zub Přitlapkováno: 2. 11. 2004 8:14:10 |
|
|
Dobrý den, mám 5měsíčního kocourka, má plyšovou hračku na které byla dnes ráno krev, tak jsem hledala a našla jsem zoubek(horní), vypadá ,že si ho vylomil, mám navšívit veterináře?? A ještě mu smrdí z tlamičky, papá Purinu pro plan a 2x tydně mu dávám kapsičku.
Co teď? |
|
|
Odpovědět
|
|
A. Anonymní
|
Předmět: Re: Vylomený zub Přitlapkováno: 2. 11. 2004 8:20:11 |
|
|
jadviga napsal: | Dobrý den, mám 5měsíčního kocourka, má plyšovou hračku na které byla dnes ráno krev, tak jsem hledala a našla jsem zoubek(horní), vypadá ,že si ho vylomil, mám navšívit veterináře?? A ještě mu smrdí z tlamičky, papá Purinu pro plan a 2x tydně mu dávám kapsičku.
Co teď? |
A nepřezubuje Vám kocourek náhodou? 5 měsíců je akorát na výměnu mléčných zoubků za "dospělácké". Takže zkuste se juknout, jestli mu už neroste nový zoubek místo toho vypadlého. Nám kocourek přezuboval tak, že měl horní špičáky dvoje - taky překvápko
Ten zápach z tlamičky - do určité míry je normální, pokud "smrdí" po granulích či mase. Zatuchlost či nějaký "fuj" smrad byste určitě hned poznala.
Jinak, pokud opravdu máte obavy, zajít k vetovi je pro klid duše to nejmenší.
April |
|
|
Odpovědět
|
|
jadviga
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 11. 2004 14:37:29 |
|
|
Díky asi to bude ono, jen mě zarazila ta krev, myslela jsem, že když vypadne tak vypadne - bez krve.
|
|
|
Odpovědět
|
|
Pomněnka
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 8. 2006 9:20:22 |
|
|
Zdravím,
Terezko N., tak už je to tady!
Sice jsme to "nakousli" v tématu "línání", ale sem to patří.
Dnes se kočky honily, zkrátka kočkovaly a pak jsem si všimla, že Caira má na krku krvavé chlupy! Lekla jsem se, jako vždy my "plašani"
Podívala jsem se Fedosje do tlamky a tam měla krev a napůl venku zub - ten největší, kterým žvýká. No, vyndala jsem jí ho, nechtěla jsem, aby ho spolkla. Tak nevím, jak se jí teď bude jíst. Hlavně ať je vpořádku!
Před týdnem jí minul 5tý měsíc a poslední dobou jsem ji slyšela a viděla víc a častěji chroupat granule, takže to nebylo kvůli tomu, že by jí granule nějak víc zachutnaly, jak jsem si myslela, ale kvůli zubům. Teď když se nad ní zamyslím, tak i trošku změnila chování v poslední době, je klidnější, jakoby bez nálady a častěji spí, tak jí ty zoubky asi trochu trápí.
Ať to přezubování u vás proběhne nenápadněji. |
|
|
Odpovědět
|
|
|