Holé místo
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Aťa
|
Předmět: Holé místo Přitlapkováno: 27. 3. 2007 16:27:31 |
|
|
Ahoj všem,
četla jsem zde mnoho dotazů ohledně plísně. Je plíseň vždy doprovázena nějakou vyrážkou, či mokvavými místy? U mého briťáka jsem našla jedno místečko nad zadní nohou, které vypadá, jako by bylo jen z takových těch "mrtvých" chlupů, co mu normálně padají. Když jsem mu to chtěla vyčesat, tak chlupy vypadávají v chomáčích a dělalá se mu tam lysina. Ale při tom kůže je čistá, není tam vůbec žádná známka nějakého onemocnění. Můžete mi prosím někdo poradit, co by to mohlo být?
Díky za radu. |
|
|
Odpovědět
|
|
LinaInverse
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 3. 2007 14:12:20 |
|
|
Pri plesni nemusi byt mokvanie pritomne, mozu tam byt zaschnute chrasty (nemusia), moze byt na chlpoch okolo vrstva niecoho, co vyzera ako zaschnuty jogurt (a zase nemusi to tam byt). Idealne je posvietit si na to miesto UV lampou, vacsina plesni svetielkuje.
Casto byva tych miest, kde je plesen na tele zvieratka viac, ale nie je to pravidlo. A hlavne, ak sa plesen nezacne liecit, postupne sa rozsiruje na vacsiu plochu na macicke. Taktiez je prenosna na cloveka, (a z cloveka na zvieratko), alebo na ine zviera v domacnosti. U cloveka sa prejavi zacervenanim pokozky a takym divnym pocitom nieco medzi palenim a svrbenim. |
|
|
Odpovědět
|
|
|